Transferdagboek 13/12: Casillas, Neuer, Ranocchia en Willy

Op 1 januari 2014 gaat de spelersmarkt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 13/12: Casillas, Neuer, Ranocchia en Willy

Liverpool kan de komende anderhalve maand niet over Steven Gerrard beschikken, aangezien de middenvelder kampt met een hamstringblessure. Mede daarom zou manager Brendan Rodgers graag een speler aan zijn selectie toevoegen. Zijn oog is daarbij gevallen op Gylfi Sigurdsson, met wie hij eerder samenwerkte bij Swansea City. Toen Rodgers naar Liverpool overstapte leek Sigurdsson hem te volgen, maar Tottenham Hotspur bleek slagvaardiger. In Noord-Londen kan de 24-jarige IJslander echter niet wekelijks op een basisplaats rekenen, waardoor Liverpool denkt een goede kans te maken op een transfer.

Joe Hart verloor dit seizoen zijn basisplaats bij Manchester City, waar reservedoelman Costel Pantilimon tegenwoordig onder de lat staat tijdens Premier League-duels. Maar Manuel Pellegrini sluit niet uit dat Hart de komende weken weer de voorkeur krijgt. 'Maar hoe dat per 1 januari zit, weet ik nog niet. Als ik de geruchten moet geloven krijgen we met Iker Casillas, Víctor Valdés, Manuel Neuer, Willy Caballero en Asmir Begovic vijf nieuwe keepers. En misschien komt daar volgende week nog wel een zesde bij...'

Andrea Ranocchia heeft nog een contract tot medio 2015 met Internazionale en werd al in verband gebracht met een transfer naar Chelsea, maar niet geheel toevallig wordt de 25-jarige verdediger nu in verband gebracht met een overstap naar Napoli. Zondag gaat Inter op bezoek in Napels, waardoor de vraag gesteld kan worden of dit gerucht niet in de wereld is gebracht om onrust te veroorzaken. Overigens zou Ranocchia bij Napoli herenigd kunnen worden met trainer Rafa Benitez, die eerder ook bij de Nerazzurri actief was.

Hoewel Papiss Cissé geen basisspeler meer is bij Newcastle United, is een vertrek van de Senegalese spits wat manager Alan Pardew betreft onbespreekbaar. 'Clubs die belangstelling hebben zijn gewaarschuwd, want onze eigenaar Mike Ashley verkoopt spelers nooit voor een zacht prijsje. Er moet een flinke zak geld tegenover staan willen we Cissé verkopen', aldus Pardew.

Cissé (foto links) staat al sinds april droog in de Premier League, waardoor hij in de pikorde is gezakt tot derde keus achter Loïc Remy en Shola Ameobi. Pardew vertrouwt er echter op dat de 28-jarige spits, die in het seizoen 2010/11 21 doelpunten maakte voor SC Freiburg, zijn topvorm van weleer zal terug vinden. 'Over zijn instelling, motivatie en scherpte heb ik niets te klagen. Het is aan hem om zijn kans te pakken', vervolgt de manager.

Southampton verlost doelman Júlio César in de winter mogelijk uit zijn uitzichtloze situatie bij Queens Park Rangers. Southampton kampt al het hele seizoen met keepersproblemen en vanwege blessures bij Artur Boruc en Kelvin Davis staat momenteel derde doelman Paulo Gazzaniga onder de lat bij The Saints. Manager Mauricio Pochettino is echter niet gecharmeerd van Gazzaniga en heeft daarom zijn zinnen gezet op César (34), die bij Queens Park Rangers bankzitter is en daardoor voor zijn plek in de Braziliaanse WK-selectie vreest.

Tottenham Hotspur spendeerde afgelopen zomer liefst 35 miljoen euro aan Erik Lamela van Real Madrid en de Argentijn stelde tot op heden op zijn zachtst gezegd teleur. Er wordt daarom volop gespeculeerd over een winterse transfer van de 21-jarige dribbelaar. Atlético Madrid toonde al belangstelling en volgens Italiaanse media hebben ook AC Milan, Fiorentina en Internazionale wel oren naar Lamela's komst.

Altijd heeft het rondgezoemd sinds zijn overgang van Atlético Madrid naar AS Monaco. Radamel Falcao tekende na voor zestig miljoen te zijn aangetrokken een contract tot medio 2018 bij de Monegasken, maar zou ongelukkig zijn. Chelsea zou dat vervolgens weer opgepikt hebben en de Colombiaan graag voor (meer dan zestig miljoen euro) willen aantrekken. Ook zou de relatie met trainer Claudio Ranieri flink vertroebeld zijn.

Een dergelijke transfer lijkt er toch niet te gaan komen. 'Ik heb nog vijf jaar van mijn contract te gaan. Problemen met de trainer? Nee hoor. Alleen met mijn hamstring', doelt hij op de blessure die hem al een tijdje aan de kant houdt. 'Ik ben  hier heel gelukkig.' Ploeggenoot Eric Abidal deed er nog maar eens een schepje bovenop. 'Radamel heeft aangegeven te blijven.' Overigens weet ook Ranieri niets van een conflict (zie filmpje).

Radamel Falcao lijkt het naar zijn zin te hebben. Maar is dat zo?
Radamel Falcao lijkt het naar zijn zin te hebben. Maar is dat zo?

Wie wél zou twijfelen over een transfer is Iker Casillas. De clubicoon van Real Madrid is onder de vorige trainer José Mourinho op het tweede plan geraakt en datzelfde geldt nu onder het bewind van trainer Carlo Ancelotti. Daarom zou Arsenal hem van die reserverol willen verlossen, al is het alleen maar om in beeld te blijven bij de nationale ploeg van Spanje (waar hij nu nog eerste keus is). Ondanks een contract tot de zomer van 2017 bij zijn geliefde club zou Casillas er volgens TalkSport   serieus over nadenken een concurrent van Wojciech Szczcesny te worden. En dan heeft Arsenal-manager Arsène Wenger zijn zin: een rivaal voor de keepende Pool, die in het verleden nog wel eens een steekje liet vallen.

Wie in ieder geval niet nu bij Arsenal speelt, is David Villa. De Spaanse international maakte afgelopen zomer voor slechts vijf miljoen euro de overstap van Barcelona naar Atlético Madrid, waar hij de eerder genoemde Falcao moest gaan opvolgen. Aan Canal+   verklapt hij evenwel dat een half jaar voor zijn transfer Arsenal bij de Catalanen op de deur heeft geklopt. 'Het aanbod van Arsenal was zeer goed, maar Barcelona wilde me destijds niet laten gaan. Ik was nog nodig', aldus de spits, die zegt het inmiddels bij Atlético uitstekend naar zijn zin te hebben.

Bij de vorige werkgever van Villa wordt de contractverlenging van Andrés Iniesta  zo langzamerhand een slepend verhaal. Dat de middenvelder gaat verlengen is al niet meer de vraag, maar de Spaanse kranten vallen over elkaar heen om te voorspellen voor hoe lang de 29-jarige middenvelder gaat bijtekenen. De laatste berichten: tot 2020. Dat zou een contractverlenging van vijf jaar zijn, waarmee de gelauwerde middenvelder ervoor zou kiezen niet meer voor een andere ploeg te gaan uitkomen. In 2020 is hij immers 36. Klein detail: Iniesta zou tien miljoen euro per jaar gaan verdienen. Uiteraard is hij dan niet de grootverdiener, dat is Lionel Messi: hij mag een miljoentje meer bijschrijven.

Drie van de hoofdrolspelers van het dagboek in één beeld gevangen: tijdens Gouden Bal-gala van 2011 (over het seizoen 2009/10) werden Villa (gehurkt links), Iniesta (gehurkt tweede van rechts) en Casillas (staand rechts) in het elftal van het jaar verkozen.
Drie van de hoofdrolspelers van het dagboek in één beeld gevangen: tijdens Gouden Bal-gala van 2011 (over het seizoen 2009/10) werden Villa (gehurkt links), Iniesta (gehurkt tweede van rechts) en Casillas (staand rechts) in het elftal van het jaar verkozen.

We besluiten deze editie van het transferdagboek met Bryan Ruiz. De Costa Ricaan zou namelijk een van de twee grote doelwitten van het dolende Anderlecht zijn. Trainer John van den Brom mag mogelijk FC Porto-middenvelder Steven Defour verwelkomen, maar Het Nieuwsblad  weet dat Ruiz mogelijk een van de andere versterkingen voor de Nederlandse trainer is. Bij Fulham, waar René Meulensteen onlangs Martin Jol opvolgde, is de voormalige FC Twente-aanvaller geregeld bankzitter, iets waar hij geen trek meer in zou hebben. Een optelsom is gauw gemaakt, want ook de (meeste) Belgen kunnen tellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen