Transferdagboek 23/12: Raúl García en Diego López

Op 1 januari 2014 gaat de spelersmarkt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 23/12: Raúl García en Diego López

Zoals we in deze rubriek eerder al schreven is de kans groot dat Fredy Guarín in januari vertrekt bij Internazionale. De Nerazzurri zijn daarom hard op zoek naar een opvolger van de Colombiaanse middenvelder, die waarschijnlijk naar Chelsea verkast.

De nummer vijf van de Serie A zou in zijn zoektocht zijn uitgekomen bij Raúl Garcia (foto rechts) van Atlético Madrid. De 27-jarige Spanjaard maakte dit seizoen in alle competities al tien doelpunten en zou bovendien relatief goedkoop zijn, omdat zijn contract nog maar anderhalf jaar loopt. Inter informeerde volgens diverse media al bij Atlético naar de beschikbaarheid van de middenvelder. De Madrilenen lijken echter niet van plan mee te werken aan een transfer en zijn van plan met Garcia te onderhandelen over een nieuw contract.

Hoewel Chelsea met Petr Cech en Thibaut Courtois (verhuurd aan Atlético) twee topkeepers onder contract heeft staan, overweegt manager José Mourinho een derde doelman van kaliber naar Stamford Bridge te halen. Volgens A Bola heeft Mourinho een lijntje uitgegooid naar Diego López van Real Madrid. The Happy One zou namelijk niet tevreden zijn over de prestaties van Cech, terwijl hij rekening houdt met een transfer van Courtois, die in de belangstelling staat van Barcelona.

Mourinho en López hebben een uitstekende band. Onder de Portugese trainer groeide de 32-jarige Spanjaard vorig seizoen uit tot eerste doelman van Real Madrid, een rol die hij ook onder Mourinho's opvolger Carlo Ancelotti behield.

Napoli gaat in januari op zoek naar  versterking voor zijn middenveld en hoopt stiekem op de komst van Alexandre Song (foto onder) van Barcelona. De Kameroener, die eerder voor Arsenal speelde, is bij de Catalanen geen basisspeler door de enorme concurrentie op het middenveld. Napoli gaat daarom proberen de controleur op huurbasis over te nemen.

Franck Ribéry sluit uit dat hij ooit nog uitkomt voor een andere ploeg in Europa. De linksbuiten ligt nog tot 2017 vast bij succesploeg Bayern München en ziet zichzelf daarna niet spelen in het shirt van een andere Europese ploeg. Een uitstapje naar een ander continent na afloop van zijn huidige contract ziet hij wel zitten. 'Ik zou vereerd zijn als ik ooit mag spelen in een land als de Verenigde Staten of de Verenigde Arabische Emiraten', aldus de Fransman in de Duitse media. Met een overstap naar de MLS zou hij in de voetsporen treden van sterspelers als David Beckham en Thierry Henry.

Dan gaan we naar Engeland. Daar kijkt Chelsea-manager José Mourinho al met een schuin oog naar volgend seizoen. 'Dan hebben we pas echt een goed team', watertandde hij in de Engelse pers. 'Kijkend naar de groeimogelijkheden van sommige spelers en de eventuele transfers, zijn we dan ontzettend sterk.' Voor een van die nieuwe aankopen houdt hij een van zijn oude clubs in de gaten. Bij FC Porto zijn de contractonderhandelingen met sterspeler Jackson Martínez namelijk voorlopig op niets uitgelopen. Mourinho zou de spits graag aan zijn selectie toevoegen.

HSV dreigt jongeling Hakan Calhanoglu kwijt te raken aan Galatasaray. De negentienjarige Turk bevestigde tegenover de Turkse media dat hij een aanbod op zak heeft. Calhanoglu is vereerd met de interesse. 'Mancini is een heel grote trainer en mijn hart is geel-rood. Ik zou nooit bij Besiktas of Fenerbahçe kunnen spelen', aldus de middenvelder. Bij Galatasaray zou hij de concurrent worden van Wesley Sneijder, maar voor die strijd is hij niet bang. In Hamburg ligt Calhanoglu nog vast tot 2016.

De verbale aanvaring met vice-president Javier Faus heette een voorbode te zijn van een vertrek van Lionel Messi bij Barcelona. Vader Jorge wees alle speculaties van de hand. Zijn zoon is nog steeds gelukkig in de Catalaanse hoofdstad en van een afscheid is geen sprake, zo vertelde hij.

Maar bij Manchester City zien ze toch de hoop gloren dat de Argentijnse superster Camp Nou gaat verruilen voor het City of Manchester Stadium. Pablo Zabaleta, verdediger van The Citizens en collega-international van Messi, voedt de speculaties. 'Hij heeft me veel gevraagd over City. Het is iets waar we vaak over praten.'

En Sergio Agüero, net als Zabaleta Argentijns international, staat klaar om Messi met open armen te ontvangen. 'Hij moet naar City komen. Dan we gaan we zeker samen spelen! City zou hem moeten kopen.'

Sergio Agüero en Lionel Messi kennen elkaar van de nationale ploeg. Hier bejubelen ze met Gonzalo Higuaín een Argentijns doelpunt.
Sergio Agüero en Lionel Messi kennen elkaar van de nationale ploeg. Hier bejubelen ze met Gonzalo Higuaín een Argentijns doelpunt.

Manchester City is dankzij de schijnbaar onuitputtelijke financiële bron in staat de afkoopsom voor Messi te betalen. En Barcelona zou daarbij nog meer geld uit Engeland tegemoet kunnen zien aangezien ook Pedro in de belangstelling zou staan van clubs uit de Premier league.

Arsenal en Liverpool hebben schijnbaar interesse in de 26-jarige Spaanse aanvaller, die zondag met een hattrick Barcelona aan een 5-2 zege op Getafe hielp. In het contract tot medio 2016 is een gelimiteerde afkoopsom opgenomen van 150 miljoen euro, een schijntje in vergelijking met die van Messi: 250 miljoen.

En tot slot nog een opmerkelijk gerucht uit Spanje, waar het onderzoek van de Europese Commissie naar de financiële handel en wandel van Real Madrid verstrekkende gevolgen zou kunnen hebben. De Daily Mirror weet immers dat Gareth Bale en Cristiano Ronaldo verkocht moeten worden om de torenhoge boete van de Europese Commissie te kunnen gaan betalen. Een zeer onwaarschijnljke gang van zaken, maar in Engeland wordt er van gesmuld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen