Transferdagboek 21/12: Fernando, Diego Costa en Seedorf

Op 1 januari 2014 gaat de spelersmarkt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 21/12: Fernando, Diego Costa en Seedorf

Premier League-koploper Liverpool zou graag een nieuwe middenvelder aan zijn selectie toevoegen en in dat kader wordt nu Fernando genoemd. De 26-jarige Braziliaan van FC Porto heeft een aflopend contract, waardoor de Portugezen alleen tijdens de komende transferperiode nog iets aan hem kunnen verdienen. Overigens hebben ook Everton, Internazionale, Juventus en Napoli belangstelling.

Filip Djordjevic werd de laatste weken in verband gebracht met een transfer naar Hull City of Olympique Marseille, maar de toekomst van de 26-jarige spits lijkt in de Serie A te liggen. Lazio lijkt de slag om de gewilde Serviër gewonnen te hebben, melden Franse media. Sinds 2008 was hij 62 keer trefzeker in 172 competitieduels namens Nantes, maar onlangs gaf de spits aan graag een nieuwe uitdaging te willen.

Voormalig PSV-doelman Heurelho Gomes is bijna verlost van zijn uitzichtloze situatie bij Tottenham Hotspur. In de zomer van 2008 verhuisde de Braziliaan van Eindhoven naar Noord-Londen. Een succes werd die transfer niet. De Braziliaan komt bij Tottenham al twee jaar niet aan speeltijd toe, maar Internacional wil hem graag overnemen. Voorwaarde is dan wel dat Gomes - ondanks een contract tot de zomer - transfervrij mag vertrekken, meldt The Daily Mail.

Dan een opvallend gerucht uit Italië, waar gemeld wordt dat AC Milan al bezig is met een nieuwe trainer. Zondag staat het uitduel met stadgenoot Internazionale op het programma en als die wedstrijd verloren wordt, krijgt Massimiliano Allegri zijn ontslag. Tenminste, dat is de algemene verwachting. Na André Villas-Boas worden nog twee trainers genoemd als mogelijke opvolger van Allegri.

Cesare Prandelli is er daar één van, maar het probleem is dat hij op dit moment niet beschikbaar is. Als bondscoach van Italië zal hij niet voor het WK van 2014 in Brazilië afscheid nemen en een duofunctie zit er ook niet in, waardoor er ook een tussenoplossing gezocht moet worden. Clarence Seedorf zou wél beschikbaar zijn, maar de voormalig middenvelder van de Rossoneri heeft nog geen ervaring als trainer. Ook speelt hij op dit moment nog voor Botafogo, maar Italiaanse media melden dat hij daar wel wil vertrekken voor Milan.

Swansea City kan tijdelijk niet beschikken over Michel Vorm, die een knieoperatie heeft ondergaan. En dus is manager Michael Laudrup op zoek naar een tijdelijke vervanger die bij de club uit Wales de concurrentie aan moet gaan met tweede doelman Gerhard Tremmel. Shay Given zou in beeld zijn bij The Swans. De 37-jarige Ier staat onder contract bij Aston Villa, dat hem tot 28 december heeft verhuurd aan Middlesbrough.

Arsenal stond bekend als een zeer zuinige club, maar daar brak manager Arsène Wenger mee toen hij afgelopen transferperiode zo'n vijftig miljoen euro betaalde aan Real Madrid voor Mesut Özil. Daar blijft het waarschijnlijk niet bij voor The Gunners, die ook in januari graag een grote aankoop willen doen. Drie aanvallers worden met een transfer naar Noord-Londen in verband gebracht. Zo zou Arsenal opnieuw zaken willen doen met Real Madrid, aangezien Wenger graag zijn landgenoot Karim Benzema aan zijn selectie zou willen toevoegen.

Naast de Franse spits wordt ook Stephan El Shaarawy in verband gebracht met Arsenal. De aanvaller van AC Milan was vorig seizoen clubtopscorer met negentien doelpunten, maar kampt tijdens de huidige jaargang met veel blessureleed. Een derde beoogde offensieve aanwinst is Diego Costa, maar de spits van Atlético Madrid kan ook naar Chelsea. De stadgenoot van Arsenal is zelfs bereid om de momenteel aan Everton verhuurde Romelu Lukaku in de deal te betrekken. Ook wil Chelsea dan Kevin De Bruyne naar de Spaanse hoofdstad laten gaan.

Dan naar Liverpool, dat voorlopig nog niet kan beschikken over de geblesseerde José Enrique. Ashley Cole is in beeld om de linksback te vervangen, meldt The Daily Express. De 33-jarige verdediger is zijn basisplaats verloren bij Chelsea en heeft een aflopende verbintenis, waardoor Liverpool zich kansrijk acht. Maar Cole heeft meerdere ijzers in het vuur, aangezien ook Paris Saint-Germain en Tottenham Hotspur zijn situatie bij Chelsea nauwgezet volgen.

Tot slot terug naar Milaan, waar Internazionale dreigt Fredy Guarin kwijt te raken. De middenvelder uit Colombia staat in de nadrukkelijke belangstelling van Chelsea, waardoor de Nerazzurri al bezig zijn met zijn opvolging. Lazio's Hernanes geldt als favoriet om het middenveld van Inter te versterken, maar de Romeinen willen de Braziliaan niet kwijt. In augustus 2010 betaalde Lazio elf miljoen euro aan São Paulo voor Hernanes en alleen als dat bedrag verdubbeld wordt, wil de club met Inter onderhandelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen