Transferdagboek 29/12: Balotelli, Defoe, Zanetti en Milito

Op 1 januari 2014 gaat de spelersmarkt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 29/12: Balotelli, Defoe, Zanetti en Milito

Het is weer eens onrustig rond Mario Balotelli. De in alle opzichten onnavolgbare spits was twee jaar geleden nog dolgelukkig met zijn overgang naar zijn favoriete club AC Milan, maar zou nu al uitgekeken zijn in San Siro. Balotelli ziet zichzelf immers als een van de beste spitsen ter wereld en zo'n speler past niet bij een club die dertiende staat in de Serie A.

Hoewel Milan een mogelijk vertrek van Balotelli bij monde van eigenaar Silvio Berlusconi officieel ontkende, blijven de geruchten aanhouden. Een hereniging met José Mourinho zou volgens Engelse media in de maak zijn voor Super Mario. Mourinho is hard op zoek naar een nieuwe aanvalsleider voor Chelsea en Balotelli is een van de kandidaten voor die vacature. Mourinho en Balotelli werkten eerder met wisselend succes samen bij Internazionale.

De verloren toppers tegen Manchester City en Chelsea (beide 2-1) hebben voor manager Brendan Rodgers van Liverpool duidelijk gemaakt dat zijn selectie niet sterk genoeg is om mee te doen in de titelstrijd. Hij wil daarom enkele winterse aankopen doen.  'Het is allemaal te smal bij ons als je onze selectie vergelijkt met die van de concurrerende clubs', aldus Rodgers na het duel met The Blues.

De samenwerking tussen Jermain Defoe en Tottenham Hotspur lijkt geen lang leven meer beschoren. De momenteel geblesseerde spits was onder André Villas-Boas tweede keus achter Roberto Soldado, maar moet na de komst van trainer Tim Sherwood nu ook Emmanuel Adebayor voor zich dulden in de pikorde.

Defoe (31) is allerminst gelukkig met die situatie en stuurt dan ook aan op een transfer. Sherwood lijkt rekening te houden met een vertrek van de rappe spits. 'We hopen dat Jermain snel herstelt van zijn blessure, zodat hij weer beschikbaar voor ons is. Of dat voor een korte of lange termijn is, durf ik niet te zeggen.' Naar verluidt zou Sherwood als opvolger van Defoe Shane Long (27) van West Bromwich Albion op de korrel hebben. 'Van zijn mogelijke komst weet ik niets', ontkende hij echter.

Het is onrustig bij Internazionale. Twee oudgedienden zouden namelijk wel eens afscheid kunnen nemen na deze zomer. Diego Milito wordt genoemd bij zijn oude club Racing, de Argentijnse werkgever waar hij tussen 1999 en 2004 actief was en zijn transfer naar het Europese vasteland verdiende. Via Genoa en Real Zaragoza kwam hij terecht bij Internazionale, waar hij in 2010 de Champions League won. Door blessureleed vertolkt de Argentijn dit seizoen een bijrol.

Schokkender zijn de berichten dat Javier Zanetti wel eens zou kunnen stoppen. Onverwacht is het niet. De veertigjarige clubicoon heeft een contract tot medio 2014 bij zijn geliefde Internazionale. 'Ik ga in mei kijken hoe het ervoor staat. Nu beslis ik nog niet', aldus de al twintig seizoenen vaste naam op de rechterflank van de Nerazzurri.

Tot slot worden er ook nieuwe namen aan Inter gekoppeld. Juan Mata vertolkt bij Chelsea een rol op het tweede plan en zou een perfecte versterking zijn voor de Milanezen. Ook Chelsea zou wel oren hebben naar een dergelijke gang van zaken. The Blues  zijn op hun beurt immers weer gecharmeerd van Fredy Guarín en Andrea Ranocchia.

Volgens Het Laatste Nieuws  is het einde van het tijdperk van Kevin De Bruyne nu toch echt in zicht bij Chelsea. De 22-jarige Belg krijgt niet genoeg speeltijd van manager José Mourinho en maakt zich zorgen over zijn WK-deelname. Inmiddels zou zijn besloten dat de middenvelder mag vertrekken, definitief of tijdelijk. Een definitieve transfer zou vijftien miljoen euro moeten opbrengen.

In tegenstelling tot de hoofdpersoon, die ernaar neigt definitief de deur op Stamford Bridge dicht te trekken, zou Mourinho de jonge Belg het liefst uitlenen. En Mourinho weet de bestemming ook al: Atlético Madrid, omdat die club eenzelfde op een solide defensie gebaseerde tactiek nastreeft.

Met het aantreden van Edy Reja bij Lazio, hij vervangt de aan de kant gezette Vladimir Petkovic, beginnen ook direct de transfergeruchten in het blauwe gedeelte van Rome op gang te komen. Omdat alles erop wijst dat Miroslav Klose deze zomer Rome achter zich gaat laten, heeft Reja Germán Denis als opvolger op de korrel volgens Tuttosport. De Argentijn doet het al seizoenenlang prima als spits bij Atalanta Bergamo. Die club wil hem overigens onder geen beding laten gaan.

En dan nog even naar Zlatan Ibrahimovic. De Zweed heeft al meerdere keren aangegeven het prima naar zijn zin te hebben bij Paris Saint-Germain. Hoewel het er waarschijnlijk niet van zal komen, heeft hij de roddelbladen voer voor het voltikken van pagina's gegeven door uiterst lovend te zijn over de Schotse topclub Celtic.

'Een club met een geweldige historie. Een plek waar iedere topspeler zijn loopbaan wel zou willen afsluiten. Hoe zou ik kunnen zeggen dat ik niet iedere week voor zulke fantastische fans zou willen spelen. Nu begrijp ik waarom mijn landgenoot Henke Larsson er zo lang heeft gespeeld. Niemand wil een dergelijk stadion met zulke fans achter zich laten. Ik heb in veel andere stadions gespeeld, maar nergens heb ik een atmosfeer zoals op Celtic Park meegemaakt', aldus de Zweed in een vermeend interview met The Sun.

Bij Chelsea is hij gedegradeerd tot tweede keus. Daardoor werd er zelfs al gespeculeerd over het einde van de loopbaan van de 33-jarige Ashley Cole. Zover is het volgens The Daily Star  nog helemaal niet. Sterker nog, de Engelsman staat voor een droomtransfer.

De tabloid, normaliter niet vies van een stevige roddel, meldt namelijk dat Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti zeer gecharmeerd is van de linkspoot. Gezien zijn deze zomer aflopende verbintenis en rol op het tweede plan in Londen, zou een overgang inderdaad tot de mogelijkheden behoren. En wat is er mooier dan je in het slop geraakte loopbaan nieuw leven inblazen op Koninklijke  grond?

We blijven nog even in Madrid. The Daily Star meldt namelijk ook nog eventjes exclusief dat Diego Simeone - die furore maakt als coach van Atlético en daar de traditionele toptwee bestaande uit Barcelona en Real het vuur aan de schenen legt - op de lange termijn de eerste kandidaat is om manager te worden bij Tottenham Hotspur.

In Londen is net Tim Sherwoord gepromoveerd  van assistent tot hoofdtrainer tot medio 2015. Mogelijk komt Simeone al na deze zomer. Wat de oplossing voor Sherwood dan wordt, wordt nog even in het midden gelaten. Overigens wordt in een dergelijke constructie ook nog steeds de naam van Louis van Gaal genoemd. Hij heeft zijn handen immers vrij na het komende WK.

We besluiten met Juventus. Daar heeft trainer Antonio Conte immers laten weten niet van plan te zijn ook maar één speler te laten gaan. 'Ik houd niemand tegen, maar wat mij betreft blijft iedereen', aldus de coach van de Italiaanse topclub. Conte zelf vertrekt mogelijk ook. Hij wordt door de Gazetto dello Sport en Corriere dello Sport gelinkt aan het rijke AS Monaco.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen