Transferdagboek 26/12: Lavezzi, Bony, Higuaín & Courtois

Op 1 januari 2014 gaat de spelersmarkt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 26/12: Lavezzi, Bony, Higuaín & Courtois

De naam van Ezequiel Lavezzi blijft rondzingen in Italiaanse media. De 28-jarige aanvaller zit dit seizoen bij Paris Saint-Germain vaker dan hem lief is op de bank en heeft met de winterse transferperiode in aantocht al naar buiten gebracht een terugkeer naar de Serie A erg aanlokkelijk te vinden. En dat terwijl hij anderhalf jaar geleden nog voor 26 miljoen euro overkwam van Napoli.

Hoewel die Zuid-Italiaanse club nog altijd een speciale plek in Lavezzi's hart heeft, is het Internazionale dat volgens La Gazzetta dello Sport in onderhandeling is met PSG over de al dan niet tijdelijke komst van de Argentijnse spits. Deze week zouden Inter-eigenaar Erick Thohir en PSG-preses Nasser Al-Khelaifi al met elkaar om de tafel hebben gezeten om de transfer te bespreken.

Geheel onlogisch zou de verhuizing van Lavezzi van Parijs naar Milaan niet zijn. Bij Inter zou hij met Walter Mazzarri de trainer treffen onder wie hij in Napels uitgroeide tot een Europese topspeler. PSG is volgens Franse media echter weinig bereidwillig om de 27-voudige international te laten gaan. Hij heeft immers nog een contract tot medio 2016.

Als aanvalspartner van Zlatan Ibrahimovic komt Ezequiel Lavezzi naar zijn smaak te weinig aan de bak in het Parc des Princes.
Als aanvalspartner van Zlatan Ibrahimovic komt Ezequiel Lavezzi naar zijn smaak te weinig aan de bak in het Parc des Princes.

Overal waar doelpunten uitblijven is er de traditionele roep om een spits. En dus heeft ook Michael Laudrup zijn zinnen gezet op aanvallende versterking. De Deense manager zag Swansea City donderdag niet scoren bij Chelsea (0-1) en moet met Nathan Dyer, Michu en Michel Vorm drie belangrijke spelers missen door blessureleed.

'Momenteel kampen we met enkele langdurig geblesseerde spelers, waardoor we in januari wellicht actie moeten ondernemen. Willen is echter een ding, de juiste spelers vinden is weer iets heel anders. Want er zijn een hoop teams op zoek, vooral naar spelers die doelpunten kunnen maken', aldus Laudrup, die kennelijk alweer is vergeten dat hij afgelopen zomer voor bijna veertien miljoen euro nog de beschikking kreeg over de toenmalige topscorer van de Eredivisie: Wilfried Bony.

Chelsea blijft zoeken naar een geschikte aanvalsleider. Eerder werden grote namen als Radamel Falcao en Diego Costa gekoppeld aan de Londenaren. Dit keer lijkt José Mourinho te hengelen naar de diensten van een oude bekende. Op Stamford Bridge moet Gonzalo Higuaín, die eerder onder de Portugees speelde bij Real Madrid, voor de doelpunten gaan zorgen. Higuaín ruilde Real Madrid afgelopen zomer in voor Napoli, waar hij al negen competitietreffers achter zijn naam heeft staan. De 26-jarige Argentijn werd deze zomer voor veertig miljoen euro overgenomen een zou nu ongeveer 58 miljoen euro moeten opbrengen.

Barcelona zet de zoektocht naar de mogelijke opvolger van Víctor Valdés voort in Londen. Ondanks het feit dat Thibaut Courtois ook dit seizoen furore maakt bij directe concurrent Atlético Madrid, moeten de Catalanen zich in Londen melden om te praten over een eventuele overgang. De Belg staat namelijk nog tot de zomer van 2016 onder contract op Stamford Bridge. Met zijn huidige status van een van de beste keepers ter wereld en zijn jonge leeftijd is Courtois een gewilde speler.

De 21-jarige Belg zal een overstap naar Barcelona wel zien zitten, maar of Chelsea-eigenaar Roman Abramovich daarmee akkoord gaat valt te betwijfelen. Naar verluidt willen de Spanjaarden twintig miljoen euro betalen voor Courtois. Het binnenhalen van Courtois zou tevens de eerste zege zijn op Atlético. Dit seizoen zijn beide ploegen verwikkeld in de strijd om de titel. Zowel Barça als Atlético Madrid haalde tot dusver 46 punten en bezetten daarmee de koppositie in Spanje. Na de winterstop treffen ze elkaar in een onderling duel.

Marco Reus moet de grote winteraankoop worden van Manchester United. Dat meldt Daily Mail. De Duitser staat nadrukkelijke in de belangstelling van manager David Moyes. De middenvelder van Borussia Dortmund moet de Engelse topclub dertig miljoen euro gaan kosten. In Dortmund heeft Reus een contract tot medio 2017.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen