Transferdagboek 30/12: Balotelli, De Jong, Dzeko en Benatia

Op 1 januari 2014 gaat de spelersmarkt weer open en het zijn dan de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 30/12: Balotelli, De Jong, Dzeko en Benatia

Het was weer eens de dag van Mario Balotelli. Zijn zaakwaarnemer Mino Raiola zou aan Italiaanse media hebben laten weten dat Super Mario weg wil bij AC Milan en wel oren heeft naar een transfer naar Chelsea. De citaten van de Haarlemse voetbalmakelaar deden de geruchtenmolens wereldwijd op hol slaan.

Onterecht, zo bleek al snel. Raiola laat weten dat hij helemaal niets over Balotelli heeft gezegd en zelfs helemaal geen interview heeft gegeven. Voor de zekerheid voegt hij er aan toe dat zijn superspits hartstikke gelukkig is bij AC Milan, de nummer dertien van de Serie A. 'Mario is niet te koop. Journalisten die quotes van mij hebben verzonnen zijn leugenaars.'

Ter Stegen.
Ter Stegen.

Opvallend nieuws was er ook rond Marc-André Ter Stegen. De doelman van Borussia Mönchengladbach staat al tijden bovenaan het verlanglijstje van Barcelona. Ter Stegen heeft zijn zinnen gezet op een overgang naar Camp Nou en die transfer zou weleens eerder plaats kunnen vinden dan werd verwacht.

Omdat ook Arsenal en Juventus belangstelling hebben voor Ter Stegen vreest Barça de concurrentieslag te verliezen als het hem pas in de zomer aantrekt. Daarom wil de Spaanse kampioen de jonge Duitser deze winter al binnenhalen. Een bijkomend voordeel is dat Ter Stegen een half jaar in de luwte achter de in de zomer vertrekkende Victor Valdes kan acclimatiseren.

Rond Luuk de Jong nemen de speculaties toe. De wisselspits van Gladbach staat nu ook in de belangstelling van Stoke City, claimen Engelse media. Manager Mark Hughes van The Potters erkent dat hij op zoek is naar aanvallende versterking. 'Het is geen geheim dat we in die linie wat extra's kunnen gebruiken', aldus de coach van Erik Pieters en Oussama Assaidi.

De Jong, die ook in de belangstelling van PSV staat, is niet de enige aanvaller op het verlanglijstje van Stoke. De Engelse middenmoter heeft ook een oogje op Mame Biram Diouf van Hannover 96.

Marc Janko juicht namens Oostenrijk.
Marc Janko juicht namens Oostenrijk.

Een jaar en vier maanden na zijn komst lijkt de samenwerking tussen Marc Janko en Trabzonspor alweer ten einde. De Oostenrijkse aanvaller, die in het verleden uitkwam voor onder meer Red Bull Salzburg en FC Twente, wordt bij de Turkse club voornamelijk als pinchhitter gebruikt. Dat de 1,96 meter lange aanvaller wil vertrekken komt de clubleiding niet slecht uit. Trabzonspor wil een grote schoonmaak houden en hoopt naast Janko nog vier spelers kwijt te raken in de komende transferperiode. Waar de toekomst van Janko ligt, is vooralsnog gissen.

Fabio Quagliarella gaat zijn loopbaan voortzetten in Rome. Althans, dat meldt het Italiaanse dagblad Il Tempo. Na de komst van Carlos Tévez en Fernando Llorente is de aanvaller de derde spits in rangorde bij Juventus. De Italiaan speelde dit seizoen twaalf competitiewedstrijden, waarvan negen als invaller. Lazio moet de dertigjarige spits uitkomst bieden in de zoektocht naar speelminuten. De Romeinen houden rekening met een vertrek van Miroslav Klose en Sergio Floccari, en zien in Quagliarella alvast een geschikte vervanger.

Dat AS Roma een topseizoen kent tot dusver moge duidelijk zijn. Dat de defensie daar een grote rol in speelt, wijzen de statistieken uit. In zeventien duels kregen de Romeinen maar zeven doelpunten tegen. De deze zomer gekochte Marokkaan Mehdi Benatia (foto onder) is een belangrijke schakel in de verdediging van de nummer twee in de Serie A. Dat weet ook Manchester United, dat de verdediger in zijn tijd bij Udinese al op de radar had. De club van David Moyes kent geen al te best seizoen en het centrale verdedigingsduo Rio Ferdinand (35) en Nemanja Vidic (32) wordt steeds ouder. Tijd voor vers bloed, volgens diverse Engelse media. Manchester United zou rond de dertig miljoen moeten neertellen voor Benatia (26), die in de zomer voor elf miljoen overkwam.

We blijven in Italië. Volgens Tuttosport zijn de Milanese clubs in een onderlinge strijd verwikkeld. Zowel AC Milan als Internazionale zou Edin Dzeko willen aantrekken. In het Etihad Stadium kan de Bosniër niet rekenen op een basisplaats, waardoor de spits niet onwelwillend zou staan tegenover een vertrek uit Engeland. De Milanese clubs hebben naar verluidt concurrentie van Valencia en Borussia Dortmund.

Op naar de Primera División. Bij de Spaanse topclubs lopen namelijk wat 'overbodige' spelers rond. Bij koploper Barcelona zit Isaac Cuenca wekelijks op de tribune. De vleugelspeler, die vorig seizoen op huurbasis voor Ajax speelde, werd eerder al gelinkt aan een overstap naar Elche. Nu zouden volgens Spaanse bronnen ook Real Betis Sevilla en Rayo Vallecano de 22-jarige Spanjaard willen huren.

Bij de nummer twee, Atlético Madrid, komt Leo Baptistao amper aan spelen toe. De zomeraankoop is er niet ingeslaagd zich in te passen in het elftal van Diego Simeone en kwam tot vier invalbeurten en één basisplaats. Real Betis wil de aanvaller graag inlijven. Ook zijn oude ploeg, Vallecano, ziet hem graag terugkeren, zo weet El Mundo Deportivo te melden. Dat zou eventueel op huurbasis kunnen, aangezien de 21-jarige spits nog een contract heeft tot 2018 in de Spaanse hoofdstad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen