Transferdagboek 30/04: Volland, Mascherano en Rodríguez

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 30/04: Volland, Mascherano en Rodríguez

Juventus heeft de landstitel binnen en dus kan de Oude Dame vast gaan kijken naar volgend seizoen. De Italiaanse kampioen wil dan ook in de Champions League weer een rol van betekenis spelen en dus worden grote namen in verband gebracht met een transfer naar Turijn. Zo zou trainer Massimiliano Allegri een oogje hebben op Javier Mascherano, die nu nog actief is bij Barcelona. De Catalaanse krant Sport schrijft dat Juve in hem de ideale vervanger ziet voor de geblesseerde Claudio Marchisio.

Daarnaast is Juventus nog altijd op zoek naar een spelmaker voor achter de spitsen. Als we Corriere dello Sport mogen geloven, is James Rodríguez nadrukkelijk in beeld. De Colombiaanse speler van Real Madrid moet een slordige 45 miljoen euro kosten. Daarnaast zou Juventus volgens verschillende Italiaanse media een optie tot koop hebben genomen op Michy Batshuayi, die indruk maakt bij het dolende Olympique Marseille. Wanneer Batshuayi naar Turijn moet vertrekken, wordt niet geheel duidelijk uit de berichtgeving.

Ondertussen is Kevin Volland op weg naar de uitgang bij 1899 Hoffenheim. De 23-jarige aanvaller heeft het wel gezien bij de degradatiekandidaat en is toe aan een stap hogerop. De zesvoudig Duits international heeft een clausule van achttien miljoen euro in zijn contract staan. Welke club dat bedrag gaat betalen, is niet helemaal duidelijk. Sport1 vermoedt dat Borussia Mönchengladbach de beste kans maakt op Volland, terwijl Bild inzet op het ambitieuze RB Leipzig.

Leon Bailey lijkt volgend seizoen zijn opwachting te gaan maken in de Bundesliga.
Leon Bailey lijkt volgend seizoen zijn opwachting te gaan maken in de Bundesliga.

RB Leipzig hoopte zich komende zomer ook te versterken met Bernd Leno, maar de doelman blijft Bayer Leverkusen trouw. Ook Barcelona en Tottenham Hotspur werden genoemd als mogelijke bestemming voor de 24-jarige keeper. Leverkusen laat zaterdag in een officieel statement weten dat Leno ook volgend seizoen onder de lat staat in de BayArena. Overigens heeft de voormalige international van Jong Duitsland een afkoopsom in zijn contract staan van 18 miljoen euro, dus als dat op tafel gelegd wordt moet Leverkusen alsnog op zoek naar een nieuwe doelman.

Na een succesvolle proefperiode deed Ajax pogingen om Leon Bailey te contracteren, maar na een tussenstop bij AS Trencin dook de Jamaicaan afgelopen zomer plotseling op bij KRC Genk. Daar laat de achttienjarige vleugelaanvaller zien waarom Ajax het in hem zag zitten en dus lonkt een stap hogerop. Het Laatste Nieuws schrijft dat Borussia Dortmund en Hamburger SV hun best gaan doen om Bailey naar de Bundesliga te halen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.