Transferdagboek 13/04: Carrick, Kostic en Mandzukic

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 13/04: Carrick, Kostic en Mandzukic

Ondanks een reeks aankopen is Internazionale wederom bezig aan een teleurstellend seizoen. De Milanezen begonnen sterk in de competitie, maar staan inmiddels met een grote achterstand op koploper Juventus vierde. Lucas Biglia moet de man worden die de Nerazzurri helpt de kloof komend seizoen te dichten, denkt Corriere dello Sport. Onderhandelingen tussen Lazio en Biglia over een contractverlenging zijn gaande, maar als de partijen het niet eens worden, staan de Romeinen open voor verkoop. Lazio-voorzitter Claudio Lotito zou zo'n 25 miljoen euro willen ontvangen voor de dertigjarige Argentijn, die in het verleden actief was bij Anderlecht en wiens contract in 2018 afloopt.

De grote vraag is wat Leicester City komende zomer gaat doen op de transfermarkt na het eventueel behalen van het kampioenschap in de Premier League. Tuttosport denkt meer te weten over de plannen van de lijstaanvoerder in de Engelse competitie. Volgens het Italiaanse medium hebben The Foxes hun oog laten vallen op Torino-verdediger Kamil Glik, de 28-jarige Pool die zo'n tien miljoen euro moet kosten.

Michael Carrick wandelt komende zomer mogelijk transfervrij de deur uit op Old Trafford. Manchester United twijfelt volgens The Sun nog over een nieuwe contractaanbieding en West Ham United hoopt te profiteren. Voor de 34-jarige Carrick zou een overstap naar The Hammers een terugkeer op het oude nest betekenen. De 33-voudig Engels international komt uit de jeugdopleiding van de Londenaren, die hem in 2004 verkochten aan stadgenoot Tottenham Hotspur. Saillant detail: West Ham United en Manchester United treffen elkaar woensdagavond in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi.

Laat manager Louis van Gaal Michael Carrick gaan?
Laat manager Louis van Gaal Michael Carrick gaan?

Harry Kane doet het dit seizoen voortreffelijk als spits van Tottenham Hotspur, maar een stand-in zou geen overbodige luxe zijn voor manager Mauricio Pochettino. De huidige nummer twee van de Premier League heeft volgens Tuttosport zijn pijlen gericht op Mario Mandzukic, de aanvaller van Juventus. De Engelsen willen 25 miljoen euro betalen voor de 29-jarige Kroaat, die dit seizoen 22 competitiewedstrijden speelde voor de koploper van de Serie A.

Twee jaar geleden nog in het shirt van FC Groningen te bewonderen en nu hoog op de verlanglijstjes van Duitse topclubs. De ontwikkeling van Filip Kostic is niet onopgemerkt gebleven. Bild schrijft dat de 23-jarige flankspeler op de belangstelling van Schalke 04, Borussia Dortmund en VfL Wolfsburg kan rekenen. Waar FC Groningen nog zes miljoen euro aan de Serviër verdiende, lijkt VfB Stuttgart meer over te houden aan Kostic. In het contract van de vleugelaanvaller is een ontsnappingsclausule van dertig miljoen euro opgenomen.

Kévin Gameiro staat op het punt een droomoverstap te maken als de berichtgeving van El Mundo Deportivo klopt. De Spaanse krant denkt te weten dat de Sevilla-spits nadrukkelijk in beeld is bij Barcelona, dat zoekt naar een stand-in voor aanvallers Luis Suárez, Lionel Messi en Neymar. De Catalanen hebben zo'n twintig miljoen euro over voor de 28-jarige Fransman, die eerder bij Paris Saint-Germain speelde. Als de deal doorgaat, krijgt Sevilla ook tijdelijk de beschikking over Alen Halilovic. Het Kroatische toptalent, eigendom van Barça, speelt momenteel op huurbasis bij Sporting Gijón.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.