Transferdagboek 15/04: Van Gaal, Carrick, Balotelli

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 15/04: Van Gaal, Carrick, Balotelli

Louis van Gaal is bezig aan zijn laatste maanden bij Manchester United. De Engelse media gokken er dit seizoen hevig op los wat de toekomst betreft van de Nederlandse manager, maar The Daily Mirror weet het nu toch echt zeker: Van Gaal moet vertrekken, zelfs als de FA Cup wordt gewonnen. Zijn beoogde opvolger? José Mourinho. Waar hebben we dat eerder gehoord? Het blijft voorlopig afwachten.

Meer Manchester United-nieuws, want Everton hoopt te profiteren van de onzekere situatie waarin Michael Carrick zich bevindt bij The Red Devils. De 34-jarige Engelsman heeft een aflopend contract, maar hoorde nog niet van de clubleiding over een eventuele verlenging. Everton staat met open armen klaar om de verdedigende middenvelder transfervrij op te halen, meldt The Daily Mail.

Leicester City heeft volgens Marca een akkoord bereikt met Luis Hernández. De verdediger heeft een aflopend contract bij Sporting Gijón en tekent op korte termijn een verbintenis bij de verrassende koploper van de Premier League. De 27-jarige Spanjaard kan zich dan zelfs opmaken voor een avontuur in de Champions League.

Radja Nainggolan wil nooit in het shirt van Juventus spelen.
Radja Nainggolan wil nooit in het shirt van Juventus spelen.

Radja Nainggolan (foto) heeft door de zware blessure van collega Kevin Strootman bij AS Roma de kans gekregen én gegrepen om zich in de kijker te spelen. Vermogende clubs als Chelsea en Manchester United zouden de Belgisch international na het EK willen inlijven, maar de middenvelder laat daarbij weten dat één club geen moeite hoeft te doen. 'Juventus is altijd de te kloppen ploeg, jullie zullen me nooit in dat shirt zien spelen', laat hij in de Italiaanse media weten.

Als AC Milan niet verder wil met Liverpool-huurling Mario Balotelli, dan is Sampdoria mogelijk een alternatief. De club werd ook vorig seizoen al in verband gebracht met het enfant terrible, dat mede door blessureleed dit seizoen niet uit de verf kwam in de modestad. Trainer Vincenzo Montella zet de deur bij Samp op een kier voor de 25-jarige spits, zegt hij in gesprek met Corriere dello Sport. 'We zullen de komende tijd kijken of we hem denken te kunnen gebruiken in onze selectie. Hij heeft nog steeds een groot potentieel.'

Dan nog een opvallend bericht uit de Premier League, waar Jürgen Klinsmann door ESPN werd gezien als ideale manager voor Everton. The Toffees hobbelen met een twaalfde plek betrekkelijk anoniem mee in de Premier League, maar de Duitser ziet in elk geval geen enkele reden waarom hij Roberto Martínez zou moeten vervangen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.