Wéér een kans voor Kane verkeken: Bayern loopt Super Cup mis

Reacties

Harry Kane is een van de beste spitsen van zijn generatie, maar wacht op dertigjarige leeftijd nog steeds op zijn eerste prijs. Zaterdag zag Kane opnieuw een mogelijkheid in rook opgaan. Omdat Bayern München de Bundesliga afsloot als nummer drie, neemt Der Rekordmeister niet deel aan de Super Cup.

Wéér een kans voor Kane verkeken: Bayern loopt Super Cup mis
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
4 - 2
Bayern München
Bayern München

Het is niet het seizoen van Bayern. Wat dat betreft was de nederlaag op bezoek bij 1899 Hoffenheim illustratief. Door de uitglijder (en de overwinning van VfB Stuttgart op Borussia Mönchengladbach) zakte Bayern op de laatste speeldag nog naar de derde plaats. Daardoor maakt Bayern geen kans meer deelname aan de Super Cup.

De kans is groot dat VfB Stuttgart daarin mag aantreden. Wint Bayer Leverkusen na de landstitel ook de DFB Pokal, dan nemen Die Unbesiegbaren het in de Super Cup op tegen de vice-kampioen. Dat is niet Bayern geworden, maar Stuttgart. Kane kon Der Rekordmeister tegen Hoffenheim overigens niet van dienst zijn. De spits kampte met een lichte blessure.

Dat Bayern de Super Cup misloopt, is een streep door de rekening van Kane. De routinier snakt nog altijd naar zijn eerste prijs. Dat dreef Kane afgelopen zomer naar Bayern, maar de Duitse topclub pakte dit seizoen verrassend genoeg geen enkele prijs. Dat zorgde voor chagrijn in München, waar de stemming bedrukt was.

Müller, De Ligt en Tuchel
'We willen dit seizoen heel graag achter ons laten', zei Thomas Müller in gesprek met Sky Sport. 'Misschien paste de ploeg niet goed bij elkaar en hadden we meer verschillende spelers nodig. Misschien had de trainer iets anders moeten doen. Iedereen speelt een rol in het feit dat we opnieuw moeten beginnen met een andere trainer.'

Daar sloot Matthijs de Ligt zich bij aan. 'Het is moeilijk om uit te leggen', vond de Nederlander. 'We beginnen telkens goed, maar dan stoppen we. We zijn heel ongelukkig met dit seizoen. Als je als Bayern geen prijs wint, dan is dat niet goed. Als je als derde eindigt, is dat nog erger.' Ook Thomas Tuchel, die voor het laatst langs de lijn stond bij Bayern, was niet te genieten. 'Of ik weet hoe het kan dat we weer een wedstrijd uit handen geven? Ja, daar heb ik een uitleg voor. Maar dat hoeft niet iedereen te horen. Het gebeurt gewoon te vaak.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
34
28
6
0
89-24
+65
90
2
VfB Stuttgart
34
23
4
7
78-39
+39
73
3
Bayern München
34
23
3
8
94-45
+49
72
4
RB Leipzig
34
19
8
7
77-39
+38
65
* Actueel tot en met 27 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.