Transferdagboek 10/04: Mourinho, Touré en Gündogan

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 10/04: Mourinho, Touré en Gündogan

José Mourinho ontkent dat hij al een voorcontract getekend heeft bij Manchester United om daar Louis van Gaal op te volgen. 'Van Gaal is mijn vriend, ik heb jaren met hem gewerkt bij Barcelona', aldus de Portugees tegen Sky Sports. 'Ik word altijd met clubs in verband gebracht. In de zomer zal ik een nieuwe club vinden, maar op dit moment beloof ik dat ik nog nergens heb getekend.' Mourinho, die eerder dit seizoen werd ontslagen als manager van Chelsea, wordt ook in verband gebracht met Valencia, Real Madrid en Internazionale.

Wie er volgend seizoen ook trainer is bij United, Michael Carrick heeft geen idee of hij dan nog bij de club speelt. De ervaren middenvelder is in het bezit van een aflopend contract en heeft nog niets gehoord over een eventuele verlenging, meldt The Mirror. De 34-jarige Carrick wil hoe dan ook nog een paar jaar actief blijven op het hoogste niveau.

Juventus is van plan om zich na dit seizoen te versterken met Domenico Berardi. De topclub uit Turijn heeft een optie tot koop bedongen op de sterspeler van Sassuolo en is bereid de afgesproken 25 miljoen euro op tafel te leggen voor de 21-jarige rechtsbuiten, meldt La Gazzetta dello Sport. Dat zou betekenen dat Berardi wordt herenigd met spits Simone Zaza, die tot de zomer van 2015 een ijzersterke tandem vormde met de buitenspeler.

Pep Guardiola begint pas na dit seizoen als manager van Manchester City, maar heeft het nu al helemaal gehad met Yaya Touré. Volgens The Sun heeft de huidige coach van Bayern München de clubleiding van City opdracht gegeven om Touré te lozen. Ilkay Gündogan, die al met Guardiola sprak over een City-transfer, moet van Borussia Dortmund worden overgenomen als vervanger van Touré.

Pep Guardiola heeft geen zin om bij Manchester City samen te werken met Yaya Touré na het geklaag van de Ivoriaan in de media. Ilkay Gündogan moet hem vervangen.
Pep Guardiola heeft geen zin om bij Manchester City samen te werken met Yaya Touré na het geklaag van de Ivoriaan in de media. Ilkay Gündogan moet hem vervangen.

Mogelijk hoeft City helemaal geen moeite te doen om Touré te verkopen, want de middenvelder zelf ziet het absoluut niet zitten om onder Guardiola te spelen. De twee konden het in hun gezamenlijke verleden bij Barcelona totaal niet met elkaar vinden en daarom overweegt Touré zijn eigen contract af te kopen bij City, weet The Mirror. Touré ligt nog een jaar vast in Manchester en haalde eerder al uit naar de clubleiding, die hem een nieuw contract beloofd had maar nog niet over de brug gekomen zijn.

Chelsea is van plan om de selectie na dit seizoen flink te versterken en wilde dat gaan doen met het geld dat een vertrek van Eden Hazard zou opleveren. De Londenaren dachten wel honderd miljoen euro te kunnen vangen voor de Belg, maar dat blijkt iets te optimistisch te zijn geweest. De clubs met belangstelling, waaronder Real Madrid en Paris Saint-Germain, zijn bij lange na niet van plan om een dergelijk bedrag te betalen voor Hazard, schrijft The Express.

Bij een andere club in Londen, Arsenal, hopen de supporters al jaren op meerdere topaankopen, maar ook komende zomer lijkt manager Arsène Wenger niet van plan om met geld te smijten. De Fransman blijft mikken op het binnenhalen van jonge talenten en heeft dit keer zijn oog laten vallen op Josip Brekalo. De zeventienjarige spits van Dinamo Zagreb geldt als een enorm talent en is al meerdere malen bekeken door scouts van Arsenal, aldus The People.

Toch denkt The Mirror juist dat Arsenal wel een peperdure aankoop gaat doen. Wenger wil zijn defensie namelijk van een kwaliteitsimpuls voorzien en zet daarom in op de komst van Marquinhos. De Braziliaan is ontevreden bij PSG omdat hij nog altijd niet zeker is van een basisplaats en wil daarom vertrekken. Behalve Arsenal hebben ook Manchester United en Barcelona interesse.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.