Transferdagboek 11/04: Van der Vaart, Zlatan en Balotelli

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 11/04: Van der Vaart, Zlatan en Balotelli

Rafael van der Vaart maakt zich weinig zorgen om zijn toekomst. De middenvelder is bij Real Betis op een zijspoor beland, maar merkt dat hij nog altijd goed in de markt ligt. 'Ik word veel gebeld door clubs uit landen als Mexico, Brazilië en andere landen of ik interesse heb in een transfer, maar ik praat daar uit respect voor Betis liever niet over', zei de 33-jarige Nederlander in gesprek met het Mexicaanse Televisa.

Een transfer naar Manchester United? Dat ziet Zlatan Ibrahimovic best zitten, maar wel met één voorwaarde: het vertrek van Louis van Gaal. Een samenwerking met de strenge Nederlandse manager ziet Ibrahimovic namelijk absoluut niet zitten, meldt Sky Sports. Wanneer Van Gaal na dit seizoen vertrekt, is een transfervrij vertrek naar Manchester plotseling wel een vertrek voor de Zweed.

Na weer een jaar zonder prijzen wil Arsenal zich toch echt gaan roeren op de transfermarkt. De Engelse topclub zou zich volgens The Daily Mirror reeds officieel gemeld hebben bij Borussia Mönchengladbach voor Granit Xhaka, terwijl ook Mario Lemina (door Olympique Marseille verhuurd aan Juventus) hoog op het lijstje staat. ESPN weet zeker dat Arsenal vol voor het achttienjarige Boca Juniors-talent Rodrigo Bentancur gaat.

Ook op trainersvlak is er voldoende te doen in de Premier League. Aston Villa stevent op degradatie af, maar wil na dit seizoen toch een manager van naam aanstellen. David Moyes en Nigel Pearson staan bovenaan het verlanglijstje, meldt The Telegraph. Swansea City is ondertussen bezig om de eerder dit seizoen bij Liverpool ontslagen Brendan Rodgers te verleiden tot een terugkeer met het oog op het zomerse vertrek van Francesco Guidolin.

Martin Ødegaard heeft spijt van zijn keuze voor Real Madrid. Het Noorse wonderkind komt bij de Spaanse topclub niet aan spelen toe en ziet een transfer wel zitten. Bayern München heeft al contact opgenomen met de zeventienjarige aanvaller. 'We hebben contact met elkaar, dat is geen geheim. Maar we hebben respect voor zijn beslissing om in Madrid te tekenen. Hij is een fantastisch talent, maar we hebben nog geen poging gewaagd om hem binnen te halen', aldus sportief directeur Matthias Sammer van Bayern tegen het Duitse Sky.

Nog meer nieuws uit Spanje, want bondscoach Vicente Del Bosque heeft laten doorschemeren toch open te staan voor een langer verblijf. De 65-jarige keuzeheer heeft een contract tot en met het EK van komende zomer in Frankrijk en het was de bedoeling dat hij daarna zou vertrekken, maar aan Radio Marca heeft Del Bosque laten weten dat hij best wil luisteren wanneer de bond toch met hem wil verlengen. De trainer staat sinds 2008 aan het roer en won sindsdien zowel het WK als het EK met Spanje.

Dan op naar Italië, waar AC Milan het huurcontract van Mario Balotelli niet wil omzetten in een permanente verbintenis. De spits, die nog altijd onder contract staat bij Liverpool, wil echter dolgraag in Milaan blijven en heeft de directie beloofd dat hij de komende wedstrijden alles uit de kast zal halen om alsnog een contract in de wacht te slepen, meldt de Corriere della Sera. In de met 1-2 verloren wedstrijd tegen Juventus van afgelopen weekend was Balotelli een lichtpuntje bij Milan.

Het ongenaakbare Juventus wist ondanks de goede wedstrijd van Balotelli te winnen, maar verzadigd is de club nog allerminst na al het succes. Sterker nog, Juve is van plan om na dit seizoen de portemonnee te trekken voor een nieuwe aanvallende middenvelder. Wesley Sneijder wordt al maanden genoemd, maar Tuttosport denkt dat Henrikh Mkhitaryan de belangrijkste kandidaat is. De international van Armenië staat nu nog onder contract bij Borussia Dortmund, waar zijn contract loopt tot medio 2017.

Ook het immer ambitieuze Internazionale zit niet stil. Corriere dello Sport meldt dat de club de verrichtingen van Roberto Soriano (Sampdoria) en Silvan Widmer (Udinese) nadrukkelijk in de gaten houdt. Afgelopen weekend werden zij zelfs bekeken door hoofdscout Massimiliano Mirabelli, wat doorgaans betekent dat de belangstelling serieus is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.