Transferdagboek 05/04: Diego Costa, Neymar en Lukaku

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 05/04: Diego Costa, Neymar en Lukaku

De aanstelling van Antonio Conte zorgt voor een tsunami aan geruchten rondom Chelsea in Engeland. Zo zou de Italiaanse trainer geëist hebben dat de club Romelu Lukaku terugkoopt van Everton. De Belgische spits moet zestig á zeventig miljoen euro kosten en Conte wil dat de deal nog voor het EK wordt afgerond, meldt The Daily Star. Ook Manchester United en Juventus hebben belangstelling.

Lukaku moet bij Chelsea de opvolger worden van Diego Costa, die aast op een terugkeer naar Spanje. De licht ontvlambare spits keert echter niet terug naar Atlético Madrid. 'Dat is bijna onmogelijk. Onderhandelen met Chelsea zal zeer, zeer lastig zijn, want Diego Costa is een ster bij de club en heeft een doorlopend contract', aldus Atlético-president Enrique Cerezo in AS.

Wanneer Lukaku onhaalbaar blijkt, komt Napoli-topschutter Gonzalo Higuaín in beeld bij Chelsea. De Argentijn is de nummer twee op het verlanglijstje, meldt La Gazzetta dello Sport. Ook gaat Conte binnenkort in gesprek met John Terry. Mogelijk wordt het aflopende contract van de verdediger alsnog verlengd, schrijft The Sun.

Maakt Gonzalo Higuaín volgend seizoen zijn doelpunten in de Premier League? Chelsea zou hem graag willen hebben, maar alleen als Romelu Lukaku onhaalbaar blijkt.
Maakt Gonzalo Higuaín volgend seizoen zijn doelpunten in de Premier League? Chelsea zou hem graag willen hebben, maar alleen als Romelu Lukaku onhaalbaar blijkt.

Hoewel Chelsea centraal staat in de Engelse tabloids sinds de aanstelling van Conte, komen ook de andere topclubs aan bod. Manchester United aast volgens The Daily Mirror op James Rodríguez en Real Madrid is bereid hem voor tachtig miljoen euro te verkopen. Arsenal-routinier Mathieu Flamini heeft volgens Mediaset zijn zinnen gezet op een zomers vertrek naar de Amerikaanse Major League Soccer, terwijl Alex Iwobi volgens de informatie van The Daily Mirror op het punt staat zijn contract bij Arsenal tot medio 2021 te verlengen.

Bij Liverpool heeft manager Jürgen Klopp net wat minder geld te besteden en om die reden overweegt de club aan te kloppen bij Real Madrid voor Lucas Vázquez. De rechtsbuiten heeft geen basisplaats bij de Spaanse topclub en is daarom voor ongeveer twaalf miljoen euro op te halen, denkt Corriere dello Sport. De pas negentienjarige Jerome Sinclair wil juist vertrekken bij Liverpool vanwege zijn gebrek aan speeltijd. Een verhuur lijkt dan ook aanstaande, weet The Liverpool Echo.

Een gebrek aan geld heeft Paris Saint-Germain zeker niet, maar toch is de komst van Neymar uitgesloten. De Franse kampioen wordt in de wandelgangen in verband gebracht met de Braziliaanse superster. Het neerleggen van een bod is echter verspilde moeite, want Barcelona laat Neymar absoluut niet vertrekken. 'Als iemand hem wil hebben, gaan wij niet in gesprek. Neymar blijft bij Barça', aldus president Josep Maria Bartomeu in Globoesporte.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.