Transferdagboek 17/04: Ibrahimovic, Higuaín en Mourinho

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 17/04: Ibrahimovic, Higuaín en Mourinho

Zlatan Ibrahimovic is een welkome bron van speculatie. De Zweedse grootheid heeft immers een aflopend contract in Parijs. Zijn toekomst is nog in nevelen gehuld. Toch langer bij Paris Saint-Germain, een Amerikaanse avontuur of naar het oosten?

'Ook al was hij niet al te best tegen Manchester City, ik zou hem graag komend seizoen in de Premier League zien', vertelt Glenn Hoddle in zijn column in de Daily Mail. De oud-international en gewezen bondscoach van Engeland komt met een even opvallende als in zijn ogen ook onwaarschijnlijke optie. 'Je ziet Arsène Wenger geen miljoenen spenderen aan salaris om een 34-jarige naar de Emirates te brengen. Maar je kan moeilijk ontkennen dat hij Arsenal beter zou maken, net als Chelsea.'

Ibrahimovic heeft schijnbaar een heel palet aan potentiële bestemmingen aan de andere kant van de Noordzee. Manchester United is immers al vaker genoemd als kandidaat. Volgens het Italiaanse Corriere dello Sport zijn de twee in gesprek over een samenwerking, met op tafel een weeksalaris van 750 duizend euro.

Dat impliceert dat Louis van Gaal na dit seizoen de deur op Old Trafford achter zich moet dichtdoen, aangezien Ibrahimovic een samenwerking met de Nederlander absoluut niet zitten. Met de beoogde opvolger José Mourinho – die zou dat geheim immers al hebben gedeeld met zijn naaste vrienden én het geïnteresseerde PSG - heeft de Zweed een beduidend betere relatie.

De Portugese coach heeft volgens The Sunday People echter een andere spits op de korrel. Inmiddels zou United al een bod van bijna negentig miljoen euro hebben neergelegd bij Napoli voor Gonzalo Higuaín, de Argentijnse scherpschutter (30 goals dit seizoen in de Serie A) die ook in verband is gebracht met Chelsea. 

Maar in Engeland zijn inmiddels ook meer speculaties over een andere bestemming van Mourinho. The Star heeft opgevangen dat The Special One namelijk bijzonder hoog op het lijstje staat van Everton. Op Goodison Park is er met de entree van miljardair Farhad Moshiri meer dan genoeg te besteden. Het verlangde jaarsalaris van vijftien miljoen euro is geen bezwaar voor een poging Mourinho te verleiden de opvolger te worden van Roberto Martínez.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.