Transferdagboek 01/04: Ibrahimovic, Lukaku en Pogba

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International om 18.00 uur in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 01/04: Ibrahimovic, Lukaku en Pogba

De komende tijd zal Zlatan Ibrahimovic een vaste gast zijn in deze rubriek, want de 34-jarige spits heeft een aflopend contract met Paris Saint-Germain. De Zweed is bezig aan zijn vierde seizoen in Franse dienst en heeft alle records gebroken die er zijn. Maar aan het Zlatan-tijdperk bij PSG lijkt na dit seizoen een einde te komen. De grote vraag is: wat wordt zijn volgende club?

Bijna iedere Engelse club wil Ibrahimovic inlijven. West Ham United sprak eerder deze week openlijk zijn interesse uit. De spits, die eerder voor Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, Barcelona en AC Milan speelde, zou liefst veertig miljoen euro per jaar willen verdienen. In Europa dan, want eerder zou een niet nader genoemde Chinese club tevergeefs 75 miljoen euro per seizoen geboden hebben.

Paul Pogba is ook een gewilde speler, maar in tegenstelling tot Ibrahimovic is de 23-jarige middenvelder komende zomer niet transfervrij. Geïnteresseerde clubs zullen diep in de buidel moeten tasten om de speler over te nemen van Juventus. De club uit Turijn wil minimaal 100 miljoen euro ontvangen voor de Fransman, liet diens zaakwaarnemer Mino Raiola deze week weten. Dat schrikt de clubs echter nog niet af.

Naar verluidt azen Barcelona, Bayern München, Chelsea, Manchester City, Paris Saint-Germain en Real Madrid op de handtekening van Pogba, die veel indruk maakte op Andrea Pirlo. Tot afgelopen zomer speelden beiden drie seizoenen samen bij Juve. De huidige middenvelder van New York City FC denkt dat de middenvelder voor een record zorgt. 'Als hij vertrekt, dan zal het de hoogste transfersom ooit zijn.'

Paul Pogba tijdens de oefenzege op Nederland (2-3) in een duel met Jordy Clasie.
Paul Pogba tijdens de oefenzege op Nederland (2-3) in een duel met Jordy Clasie.

Raiola staat een drukke zomer te wachten, want naast Ibrahimovic en Pogba staat ook een andere speler uit zijn stal in de belangstelling van meerdere topclubs. Het gaat om Romelu Lukaku, die Everton na drie seizoenen ontgroeid lijkt. Vorige week liet zijn vader weten dat Bayern München of Manchester United clubs zijn waar zijn zoon graag zou willen spelen, maar volgens Lukaku's zaakwaarnemer zijn er meer kapers op de kust. 'Een transfer naar Juventus zou mooi zijn, maar vlak Paris Saint-Germain en Real Madrid niet uit.' Raiola weet precies hoe hij zijn spelers in de etalage moet zetten. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Dan over naar Manchester United, dat met nog acht wedstrijden voor de boeg zesde staat in de Premier League. En dat terwijl er van manager Louis van Gaal minimaal een plek bij de eerste vier en dus plaatsing voor de (voorronde van de) Champions League wordt verwacht. Het lijkt erop dat Van Gaal het seizoen mag afmaken, maar de Engelse media denken dat er volgend seizoen een andere manager actief is op Old Trafford.

José Mourinho wordt al maanden genoemd als opvolger van Van Gaal en liet Valencia deze week weten dat hij geen trek heeft om de ontslagen Gary Neville op te volgen. Maar van United wil hij snel duidelijkheid, want hij is het wachten zat. Mauricio Pochettino is ook in beeld, meldt The Sun. Als manager van Tottenham Hotspur strijdt hij dit seizoen, in tegenstelling tot United, wel om de titel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.