Transferdagboek 16/04: Cuadrado, Gameiro en Gündogan

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 16/04: Cuadrado, Gameiro en Gündogan

Atlético Madrid zou zich graag versterken met Juan Cuadrado, meldt Marca. De 27-jarige vleugelspeler heeft nog een contract tot medio 2019 met Chelsea, maar speelt dit seizoen op huurbasis voor Juventus. In de Serie A maakte de Colombiaan eerder furore bij Fiorentina en daardoor wil Antonio Conte Cuadrado niet laten gaan. De bondscoach van Italië volgt na dit seizoen interim-manager Guus Hiddink op bij Chelsea en heeft grootse plannen met Cuadrado.

Ook de toekomst van Ilkay Gündogan ligt in de Premier League, stelt The Sun. Manchester City en Borussia Dortmund naderen een akkoord over de afkoopsom, die rond de 35 miljoen euro ligt. Begin maart werd Pep Guardiola, vanaf volgend seizoen manager van City, al in Amsterdam gesignaleerd met de oom en tevens zaakwaarnemer van de 25-jarige middenvelder, die zestien keer uitkwam voor het nationale elftal van Duitsland.

Arsène Wenger is niet van plan grote aankopen te doen komende zomer, weet The Daily Mirror. En dat heeft meteen voor woede gezorgd onder de fans van Arsenal, die maar moeilijk kunnen verkroppen dat hun club dit seizoen onder Leicester City en aartsrivaal Tottenham Hotspur als derde lijkt te eindigen in de Premier League. Arsenal, waar Wenger al sinds 1996 manager is, wacht al sinds 2004 op het kampioenschap in Engeland.

Het geduld van de Arsenal-fans met manager Arsène Wenger raakt op.
Het geduld van de Arsenal-fans met manager Arsène Wenger raakt op.

Barcelona is al sinds afgelopen zomer op zoek naar een aanvaller, die als stand-in voor Lionel Messi, Luis Suárez en Neymar kan fungeren. Eerder werd Robin van Persie (Fenerbahçe) al met die vacature in verband gebracht, maar de Catalanen lijken nu in Kévin Gameiro eindelijk de gewenste aanvallende versterking gevonden te hebben. De 28-jarige spits uit Frankrijk scoorde dit seizoen in alle competities al 24 keer namens Sevilla. Dat hij bij Barça niet kan rekenen op een basisplaats maakt Gameiro niet uit, meldt Mundo Deportivo. Het prijskaartje is echter aan de hoge kant: veertig miljoen euro.

Zaterdagmiddag was Fabio Borini de gevierde man bij Sunderland, want dankzij een doelpunt en een assist van de 25-jarige aanvaller won zijn ploeg de cruciale kelderkraker op bezoek bij Norwich City: 0-3. Maar nog altijd is het onzeker of Sunderland ook volgend seizoen in de Premier League speelt. Lazio wil Borini graag terughalen naar Italië, weet Il Messaggero, en denkt zaken te kunnen doen voor onder de tien miljoen euro. Eigenlijk is Graziano Pellè (nu Southampton) de eerste keus bij Lazio, maar de ex-Feyenoorder moet vijftien miljoen euro kosten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.