Transferdagboek 06/04: Ronaldo, Dost, Wijnaldum en Payet

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 06/04: Ronaldo, Dost, Wijnaldum en Payet

Hij kost zestig miljoen euro, maar dan heb je ook wat. Volgens Sky Sports heeft Real Madrid Cristiano Ronaldo aangeboden bij Manchester United en Paris Saint-Germain. De Spanjaarden hopen komende zomer nog wat te verdienen aan de 31-jarige Portugees, die in 2009 voor zo'n 94 miljoen euro overkwam van Manchester United. Het contract van de aanvaller loopt in 2018 af en het prijskaartje bedraagt nu zestig miljoen euro. Ronaldo hoopt minstens twintig miljoen euro per jaar te gaan verdienen bij zijn nieuwe club.

Paris Saint-Germain en Manchester United hebben beide eerder interesse getoond in Ronaldo, maar met name de Fransen lijken nu met het oog op de toekomst toch de voorkeur te geven aan Barcelona-ster Neymar. Mocht Ronaldo Madrid verlaten, dan is Old Trafford de meest waarschijnlijke bestemming.

Bas Dost heeft bij VfL Wolfsburg een contract tot medio 2017, maar de Nederlander zegt in gesprek met SPOX dat hij zich de laatste maanden niet met zijn toekomst heeft beziggehouden. 'Normaal ben je in deze situatie bezig met verlengen van je contract of een andere club, maar bij mij speelt er vooralsnog niets. Ik heb me de laatste tijd volledig gefocust op mijn herstel', aldus de 26-jarige spits, die woensdag in de Champions League tegen Real Madrid voor het eerst sinds zijn voetblessure weer bij de selectie zit.

Vorig jaar werd hij nog kampioen met PSV en nu komt degradatie naar het Championship steeds dichterbij. Georginio Wijnaldum had zich zijn avontuur bij Newcastle United vermoedelijk anders voorgesteld. Volgens The Daily Express verlaat de 25-jarige middenvelder St. James' Park als de club degradeert. De ontsnappingsroute van de Oranje-international leidt naar de Serie A. Juventus, AS Roma en Internazionale zouden interesse hebben.

Nog een gerucht uit Engeland: Barcelona en Real Madrid kijken met veel belangstelling naar de wedstrijden van West Ham United. The Sun meldt dat de Spaanse grootmachten hun oog hebben laten vallen op Dimitri Payet, de revelatie van The Hammers. De 29-jarige Fransman is het creatieve brein van de Londenaren, die het met plaats zes verdienstelijk doen in de Premier League. Payet maakte onlangs zijn rentree in de nationale ploeg van Frankrijk en is na de zomer wellicht te bewonderen in Camp Nou of Estadio Santiago Bernabéu. Het EK in eigen land is voor de spelmaker de ideale gelegenheid om zich nog nadrukkelijker in de kijker van de absolute topclubs te spelen.

Ruim dertig miljoen euro ontving Internazionale van Real Madrid voor Mateo Kovavic. De 21-jarige Kroaat trekt voorlopig aan het kortste eind in de concurrentiestrijd met onder anderen Toni Kroos en Luka Modric. Een terugkeer naar Milaan behoort tot de mogelijkheden, schrijft AS. Het is AC Milan dat de middenvelder graag wil huren van De Koninklijke. De onderhandelingen tussen beide clubs verlopen volgens de Spaanse krant voorspoedig. Kovacic zelf zou in de voorbereiding op komend seizoen eerst nog voor zijn kans willen gaan bij Real.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.