Transferdagboek 09/04: Torres, Del Bosque, Sousa en Zlatan

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 09/04: Torres, Del Bosque, Sousa en Zlatan

Het huwelijk tussen Fernando Torres en Atlético Madrid lijkt binnenkort verlengd te worden. De 32-jarige spits was trefzeker in zijn laatste twee duels en geniet het vertrouwen van trainer Diego Simeone. 'Ook tegen Espanyol (aftrap 18.15 uur) gaat hij weer spelen', verklapte de Argentijn, die Torres zijn rode kaart tegen Barcelona (2-1 verlies) dus nauwelijks aanrekent.

Torres wordt op dit moment nog gehuurd van AC Milan, maar Atlético heeft een optie om het kind van de club definitief vast te leggen. 'In de komende dagen maakt de club onze beslissing bekend', beloofde Simeone.

De Spaanse bond en Vicente del Bosque denken eveneens aan het verlengen van de samenwerking. Het contract van Del Bosque loopt na het EK van komende zomer af, maar hij sluit tegenover Radio Marca een langer verblijf niet uit. 'Zolang Spanje blij met mij is, lijkt het me normaal dat we doorgaan.' Newcastle United-manager Rafa Benítez vertelde in elk geval aan Engelse media dat hij niet bezig is met de mogelijkheid om Del Bosque op te volgen.

Fiorentina lijkt juist wél zijn trainer kwijt te raken. Paulo Sousa heeft namelijk een diner gehad met de clubleiding van Zenit Sint-Petersburg, om te praten over een dienstverband bij de Russische topclub. 'Ik weiger verantwoording af te leggen voor ieder etentje dat ik bijwoon', reageerde Sousa kortaf toen hem gevraagd werd naar zijn gesprek met Zenit.

Pep Guardiola gaat volgend seizoen als coach aan de slag bij Manchester City. Eerder werd al gespeculeerd over een budget van 370 miljoen euro om de selectie te vernieuwen. Marca schrijft dat Guardiola zijn pijlen daarbij richt op Daniel Carvajal. De 24-jarige rechtsback heeft bij Real Madrid concurrentie van Danilo en dus hoopt City hem redelijk goedkoop op te kunnen pikken.

Als Louis van Gaal manager blijft van Manchester United, lijkt de kans klein dat Zlatan Ibrahimovic volgend seizoen op Old Trafford te bewonderen is. De Nederlandse trainer laat aan de de Zweedse tv-zender Viasat weten dat hij de spits te oud vindt voor de Premier League. Ibrahimovic wordt in oktober 35 en heeft een aflopend contract bij zijn huidige club Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.