Transferdagboek 12/04: Benatia, Götze en Higuaín

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 12/04: Benatia, Götze en Higuaín

Carlo Ancelotti houdt zich nog stil, maar op de achtergrond zal hij ongetwijfeld al hebben aangegeven hoe hij de selectie van Bayern München wil veranderen. Het Beierse TZ maakte een lijstje met mogelijke slachtoffers. Medhi Benatia, die twee jaar geleden nog voor 28 miljoen euro werd weggeplukt bij AS Roma, staat mede door blessureleed in de Beierse etalage. Juventus ziet het schijnbaar wel zitten in de Marokkaanse verdediger en zou in de markt zijn voor Benatia.

Een jaar eerder dan Benatia maakte Mario Götze zijn entree bij Bayern, dat een slordige 37 miljoen euro voor hem had neergelegd. Maar de Duitse WK-held verpietert op de bank bij de Duitse topclub. Krijgt hij nog een kans onder Ancelotti? Bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge houdt het spannend: 'We moeten ons nu focussen op de wedstrijden. Als alles achter de rug is, is Mario van harte welkom om met mij een kopje koffie te drinken en over zijn toekomst te praten.'

Serdar Tasci heeft zijn beste tijd sowieso gehad bij Bayern. In de winterstop werd hij als noodverband weggeplukt bij Spartak Moskou, maar de voormalig Duitse international heeft weinig kunnen uitrichten. Hij heeft dan ook spijt. 'Als ik had geweten dat ik zo weinig zou spelen, was ik niet gegaan', zei Tasci in Bild.

Een andere Italiaan die vanaf komende zomer een nieuwe uitdaging heeft, zorgt ook voor de nodige speculaties en geruchten. Want zoals Ancelotti bij Bayern zijn stempel zal willen drukken, wil Antonio Conte dat doen bij Chelsea. Daarbij is vers bloed een noodzaak en dus moet eigenaar Roman Abramovich zijn portefeuille trekken.

Want Conte zou volgens The Sun Gonzalo Higuaín heel graag als welkomstgeschenk zien op Stamford Bridge. Napoli vraagt wel een slordige 95 miljoen euro voor de Argentijnse spits. De Italiaanse bondscoach neemt schijnbaar geen genoegen met minder, want Paul Pogba staat ook hoog op zijn verlanglijstje.

En als de Franse middenvelder – prijskaartje tegen de honderd miljoen euro - niet zou lukken, dan is Radja Nainggolan een alternatief om het middenveld van The Blues van vers bloed te voorzien. Branislav Ivanovic zou daarbij fungeren als wisselgeld. AS Roma reageert op voorhand niet afwijzend. 'Niemand is onvervangbaar', zei directeur Mauro Baldissoni tegen Mediaset Premium. 'Een speler kan worden verkocht om geld te genereren voor vers bloed.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.