Transferdagboek 02/04: Cavani, Götze en Rojo

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International om 18.00 uur in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 02/04: Cavani, Götze en Rojo

Edinson Cavani wordt eigenlijk elke transferperiode weer in verband gebracht met een vertrek bij Paris Saint-Germain en dat zal komende zomer niet anders zijn. Juventus zou de Uruguayaan namelijk dolgraag willen inlijven om een eventuele terugkeer van Álvaro Morata naar Real Madrid op te vangen. Volgens Tuttosport heeft Juventus zelfs al gesproken met Cavani.

Mario Götze wordt steeds vaker in verband gebracht met een terugkeer naar Borussia Dortmund. De aanvallende middenvelder komt bij Bayern München nauwelijks aan de bak en zou daarom maar wat graag terug willen naar zijn oude liefde. Hans-Joachim Watzke, voorzitter van Dortmund, ontkent echter dat er sprake is van een aanstaande transfer. 'Hij heeft nog een contract tot medio 2017 bij Bayern en ik heb niet gehoord dat zij uit elkaar willen. Daarom is het respectloos om erover te praten. Het is geen thema voor ons.' In Engeland wordt overigens gemeld dat Liverpool wel eens een poging kan gaan wagen bij Götze. Manager Jürgen Klopp werkte bij Dortmund ook al samen met de Duitse international.

In Engeland gonst het sowieso al van de transfergeruchten. Zaakwaarnemer Mino Raiola deed al rustig mee aan de transfergekte door Romelu Lukaku in verband te brengen Juventus, Paris Saint-Germain en Real Madrid, maar The Daily Mirror weet toch echt zeker dat de Belg op weg is naar Manchester United. Everton is absoluut niet van plan om Lukaku te laten vertrekken, maar de krant meldt dat The Toffees desondanks vrezen een vertrek van de goalgetter naar United niet tegen te kunnen houden.

Romelu Lukaku scoorde dit seizoen al achttien keer voor Everton en heeft Manchester United daarmee overtuigd van zijn kwaliteiten. De Belg heeft echter meerdere ijzers in het vuur, als we zijn agent moeten geloven.
Romelu Lukaku scoorde dit seizoen al achttien keer voor Everton en heeft Manchester United daarmee overtuigd van zijn kwaliteiten. De Belg heeft echter meerdere ijzers in het vuur, als we zijn agent moeten geloven.

Voorlopig is het echter niet eens duidelijk wie er volgend seizoen trainer is bij United. Louis van Gaal? Mauricio Pochettino? Of misschien toch José Mourinho? Laatstgenoemde eist duidelijkheid van The Red Devils en heeft volgens Le 10 Sport zelfs al een eerste speler op het oog om naar Old Trafford te halen. Het gaat om de verdedigende middenvelder Lassana Diarra, die bij Olympique Marseille helemaal is opgeleefd en bovendien voor een niet al te hoge transfersom binnen te halen zou zijn.

De oude club van Mourinho, Chelsea, is minder bezig met het zoeken naar koopjes. De Londenaren vinden het geen enkel probleem om grof geld uit te geven. Zo meldt The Daily Express stellig dat Chelsea een bod van 65 miljoen euro aan het voorbereiden is op Radja Nainggolan en Kostas Manolas, die nu nog samenspelen bij AS Roma. De beoogde nieuwe trainer Antonio Conte heeft bij Chelsea aangedrongen op de komst van het duo en heeft wel wat te eisen nu ook AC Milan op zijn diensten aast.

We sluiten af met Barcelona. De Spaanse grootmacht is de afgelopen jaren niet vies van het uitgeven van geld en wil die lijn na dit seizoen doorzetten. Trainer Luis Enrique ziet de komst van een extra linksback wel zitten en snapt niet waarom men bij Manchester United niet zo onder de indruk lijkt van Marcos Rojo. De Argentijn is in Engeland niet zeker van een basisplaats en kan volgens Sport voor vijftien miljoen euro overstappen naar Barcelona, waar hij dan de strijd aan moet gaan met Jordi Alba, Adriano en Thomas Vermaelen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.