Transferdagboek 03/04: Witsel, Iturbe en Yarmolenko

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International om 18.00 uur in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 03/04: Witsel, Iturbe en Yarmolenko

De Italiaanse grootmachten Juventus, AS Roma en AC Milan lijken de strijd om de handtekening van Axel Witsel te verliezen, althans volgens de berichten van The Sun. Tottenham Hotspur heeft volgens de krant een bod van 25 miljoen euro uitgebracht op de 27-jarige middenvelder van Zenit Sint-Petersburg. Het contract van de Belg loopt medio 2017 af. 'Ik kan nog niet met honderd procent zekerheid zeggen dat ik vertrek, maar we hebben nog nooit over een contractverlenging gesproken. Het is mijn plan om te vertrekken', zei Witsel onlangs.

AC Milan heeft Juan Iturbe op de korrel. Clubpresident Silvio Berlusconi zou de Argentijn graag komende zomer overnemen van AS Roma, weet Corriere dello Sport. Bij de Romeinen kwam hij voor de winterstop mede door blessures slechts tot twaalf Serie A-optredens. De 22-jarige aanvaller werd daarop in de winter verhuurd aan AFC Bournemouth, maar in Engeland staat hij pas op twee competitiewedstrijden. In Milaan zijn ze er echter van overtuigd dat Iturbe - in het bezit van een contract tot medio 2019 - in San Siro wél zal gaan schitteren.

'Hij traint goed en speelt steeds vaker. Maar als je hem vraagt naar Juventus, zal je hem er vanwege zijn periode daar nooit een kritische noot over horen kraken natuurlijk.' Het zijn de bagatelliserende woorden van Sevilla-hoofdcoach Unai Emery, die ingaat op teksten van zijn spits Fernando Llorente. De Spanjaard kwam afgelopen zomer over van De Oude Dame, maar zou in een interview hebben laten vallen dat hij door het gebrek aan speeltijd en vertrouwen bij de Sevillistas nog liever vandaag dan morgen zou terugkeren naar Turijn. Volgens zijn huidige trainer zijn die quotes echter uit zijn verband gerukt en is er van een vertrekwens van de aanvalsleider geen sprake.

Dinamo Kiev-aanvaller Andriy Yarmolenko wordt gevolgd door vrijwel alle topclubs uit de Premier League.
Dinamo Kiev-aanvaller Andriy Yarmolenko wordt gevolgd door vrijwel alle topclubs uit de Premier League.

Andriy Yarmolenko heeft over interesse niet te klagen. De Oekraïener werd al gevolgd door Arsenal, Liverpool en Everton, maar nu melden volgens The Daily Mirror ook Chelsea en Manchester City zich in de strijd om de 26-jarige aanvaller van Dinamo Kiev. Een overstap naar de Premier League lijkt komende zomer dan ook een logische keuze voor de international die dit seizoen in negentien competitiewedstrijden al tien keer het net vond en zes assists verzorgde.

Er ontbreekt eigenlijk nog één Engelse clubnaam in het rijtje Yarmolenko-volgers: Manchester United. The Red Devils zijn volgens The Sun wél in de markt voor een minder bekende naam, namelijk de achttienjarige Renato Sanches. De achttienjarige revelatie van Benfica zou zijn aangedragen door José Mourinho, die volgens The Sun Louis van Gaal na dit seizoen zal opvolgen als eindverantwoordelijke op Old Trafford. De Portugese middenvelder zou Benfica liefst vijftig miljoen euro op moeten leveren.

Daar klopt volgens The Daily Mirror echter helemaal niets van, want die krant meldt juist dat Van Gaal ook volgend seizoen de manager is van Manchester United. Dat zou de clubleiding hebben besloten. The Daily Star sluit zich bij die bewering aan en meldt dat United op aanraden van Van Gaal alles op alles zet om Ross Barkley komende zomer over te nemen van Everton. De kosten? Een forse 56 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.