Transferdagboek 07/04: Benteke, Nani, Camacho en Dzeko

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 07/04: Benteke, Nani, Camacho en Dzeko

De productie van zijn aanvallers zal Atlético Madrid-trainer Diego Simeone zorgen baren. Alleen Antoine Griezmann is een garantie voor doelpunten. Luciano Vietto, Fernando Torres en Ángel Correa hebben moeite de weg naar het doel te vinden. Christian Benteke is voor de Madrilenen de aangewezen man om de problemen op te lossen, schrijft El Mundo Deportivo. De 25-jarige Belg is niet onomstreden bij Liverpool, dat hem vorige zomer overnam van Aston Villa. Atlético zou vijftig miljoen euro willen betalen voor Benteke.

Manager Jürgen Klopp ziet Benteke dan mogelijk wel vertrekken, een versterking laat waarschijnlijk niet lang op zich wachten. Een 25-jarige middenvelder om precies te zijn. Liverpool heeft volgens The Daily Mirror interesse in Ignacio Camacho, die vanwege een gelimiteerde afkoopsom voor ruim twaalf miljoen euro op te halen is bij Málaga volgens het Britse medium. Camacho komt uit de jeugdopleiding van Atlético, maar wist in Vicente Calderón nooit echt door te breken.

Nani keert binnenkort mogelijk weer terug op de Engelse velden. The Metro meldt dat Everton interesse heeft in de 29-jarige flankenflitser, die in het verleden voor Manchester United speelde. Inmiddels maakt de Portugees zijn acties in het shirt van Fenerbahçe. Voor de Turkse club scoorde Nani dit seizoen zeven keer in de competitie en bereidde hij ook nog eens vijf goals voor. Everton-manager Roberto Martínez ziet hem maar wat graag op Goodison Park spelen. De vraagprijs van Fenerbahçe bedraagt zo'n acht miljoen euro.

Mede-eigenaar David Sullivan vertelde onlangs al over de transferplannen van West Ham United voor komende zomer. 'We hebben een lijstje met spitsen uit heel Europa en het grootste deel van ons geld zal opgaan aan het vastleggen van een spits.' Op dat lijstje prijkt volgens La Gazzetta dello Sport ook de naam van Edin Dzeko. De dertigjarige spits staat onder contract bij Manchester City, maar speelt op huurbasis voor AS Roma, dat over een optie tot koop beschikt. Volgens de Italiaanse krant hebben West Ham en Roma gesproken over de beschikbaarheid van Dzeko.

De negentienjarige Alen Halilovic maakt dit seizoen indruk bij Sporting Gijón, dat de Kroaat huurt van Barcelona. Klaar voor de stap naar Camp Nou lijkt de aanvallende middenvelder echter nog niet. Zijn zaakwaarnemer, Zoran Sojadinovic, stuurt dan ook aan op een volgende huurperiode. Estadio Mestalla moet de plek worden waar Halilovic zijn volgende stappen op weg naar de top zet. 'Valencia is een ideale club voor Alen', aldus Stojadinovic tijdens een interview op de Spaanse radio. Valencia kan wel een versterking gebruiken. De club is bezig aan een rampseizoen en staat vijftiende in de Primera División.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.