Transferdagboek 21/04: Ronaldo, Hummels en Ben Arfa

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 21/04: Ronaldo, Hummels en Ben Arfa

Real Madrid mag dan in onzekerheid verkeren over de fysieke staat van Cristiano Ronaldo, over zijn toekomst in de Spaanse hoofdstad bestaan steeds minder twijfels. De 31-jarige Portugees wordt vrijwel continu in verband gebracht met Paris Saint-Germain, maar gaat volgens Spaanse kranten zijn contract met twee jaar tot medio 2020 verlengen. De gesprekken daarover zijn inmiddels al gestart. Ronaldo zou zelfs willen bijtekenen tot 2021. Het zou betekenen dat de doelpuntenmachine zijn carrière afsluit in Estadio Santiago Bernabéu. Tegen die tijd is Ronaldo 36 jaar oud.

Slapeloze nachten zal Ronaldo dus niet hebben. Dat geldt wel voor Mats Hummels, zo heeft de Duitse verdediger van Borussia Dortmund toegegeven. Zijn contract loopt nog één jaar door. Het is daarom vertrekken of verlengen voor Hummels. Dat gaat hem niet in de koude kleren zitten. 'Het is een erg moeilijke beslissing. Dat kost me al een paar weken elke nacht een half uur voordat ik in slaap val', zei Hummels tegenover Sky. Niet zo heel verwonderlijk, aangezien zijn oude club Bayern München volgens zijn vader een van de zes Europese clubs is waar Hummels naartoe zou kunnen...

Volgens Kicker bereidt Dortmund zich alvast voor op het vertrek van zijn captain. De nummer twee van Duitsland ziet in Ömer Toprak de opvolger van Hummels. De 26-jarige Turk is een bepalend gezicht in de achterhoede van Bayer Leverkusen. Door een spierblessure staat Toprak momenteel nog aan de kant bij Die Werkself, maar dat zou Dortmund er niet van weerhouden een transfersom op tafel te leggen voor de 1 meter 87 lange mandekker, die nog tot 2018 vastligt in Leverkusen.

Ömer Toprak (links) is in beeld om Mats Hummels (midden) op te volgen bij Borussia Dortmund.
Ömer Toprak (links) is in beeld om Mats Hummels (midden) op te volgen bij Borussia Dortmund.

Ook Hatem Ben Arfa moet komende zomer beslissen waar hij zijn loopbaan vervolgt. De dribbelaar heeft zichzelf met een uitstekend seizoen bij Olympique Nice (zestien goals in dertig duels) in de kijker gespeeld van de Europese top. Paris Saint-Germain en Atlético Madrid zouden wel iets zien in de bij Newcastle United uit de gratie geraakte Fransman. AC Milan denkt volgens RMC ook kans te maken in de strijd om de handtekening van Ben Arfa. De Rossoneri zouden in de 29-jarige linkspoot de eerste versterking voor komende zomer zien.

Radamel Falcao zal komende zomer ook weer over zijn toekomst moeten nadenken. Na zijn periode bij Manchester United is ook die bij Chelsea geen succes geworden voor de spits. De ooit vrijwel niet af te stoppen dertigjarige Colombiaan overweegt nog niet Europa te verlaten, om bijvoorbeeld voor een avontuur in China of de Verenigde Staten te kiezen. 'Ik denk dat ik nog wel een paar jaar heb te gaan in de Europese competities', aldus Falcao, die na dit seizoen zal terugkeren bij AS Monaco. Aldaar loopt zijn contract nog twee jaar door.

De bij Manchester United eveneens niet bijster succesvolle David Moyes is na zijn vertrek bij Real Sociedad van eerder dit seizoen ook weer een vrij man. De Schotse manager heeft volgens berichten in Engeland de clubs voor het uitzoeken op de Britse eilanden. Zo wordt het gedegradeerde Aston Villa genoemd als mogelijke bestemming, nadat woensdag de naam Celtic al de ronde deed. Moyes neemt geen overhaaste beslissing. 'Ik wacht tot komende zomer. Er zullen veel clubs zijn met belangstelling voor me. Ik besluit dan pas wat ik doe.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.