Transferdagboek 24/04: Memphis en de nieuwe Zlatan

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 24/04: Memphis en de nieuwe Zlatan

In Engeland menen de zondagkranten nu zeker te weten dat over een paar weken wereldkundig wordt gemaakt dat José Mourinho vanaf de zomer de scepter gaat zwaaien bij Manchester United. De opmerkingen van manager Louis van Gaal over zijn toekomst op Old Trafford zijn een belangrijke aanwijzing.

Maar naast de wisseling van de wacht bij Manchester United in de technische staf lijkt de Nederlandse bijdrage op het veld ook kleiner te gaan worden. Star on Sunday weet namelijk dat Memphis Depay al na een jaar Old Trafford gaat verlaten. Liverpool, dat een jaar geleden vergeefs probeerde de aanvaller voor zich te winnen, heet de bestemming te gaan worden voor de Oranje-international.

Over ongelukkige wisselspelers gesproken: Mario Götze wordt al langer in verband gebracht met een afscheid bij Bayern München. Zijn oude club Borussia Dortmund staat klaar om de aanvaller met open armen te ontvangen. En daarbij dient Mats Hummels als wisselgeld, al is de verdediger ook al genoemd als versterking voor Barcelona.

Bij BVB maken ze zich niet al te druk over de geruchten over een afscheid van sterkhouders als Hummels, Pierre-Emerick Aubameyang (Real Madrid) en Henrikh Mkhitaryan (Chelsea en Juventus).  'We hebben altijd oplossingen gevonden en dat zullen we nu ook doen', zei directeur Hans-Joachim Watzke in Kicker. 'Wat een speler ook beslist, we hebben de laatste vijf jaar laten zien dat iedere speler te vervangen is.'

Volgens Braziliaanse media heeft Dortmund daarbij ook de blik gericht op Zuid-Amerika. De nummer twee van de Bundesliga zou voor Santos-aanvaller Gabriel Barbosa Almeida een bedrag van 25 miljoen over hebben. Een gelopen race is het allerminst. Gabigol (19), die ook de nieuwe Neymar wordt genoemd, staat in de belangstelling van Real Madrid en Barcelona. En de onderhandelingen zijn ook ingewikkeld, want geheel in stijl met Neymar zijn de eigendomsrechten verdeeld over Santos, zijn vader en Doyen Sports.

Zlatan Ibrahimovic geldt als een potentiële nieuwe ster in de Premier League, maar als we de Daily Mirror mogen geloven speelt ook De Nieuwe Ibrahimovic vanaf komend seizoen op de Engelse velden. Arsenal heeft namelijk zijn zinnen gezet op Dusan Vlahovic, het zestienjarige talent van Partizan Belgrado dat dit seizoen al elf keer in actie kwam in de hoofdmacht van de Servische grootmacht.

Bekijk hier al onze video's