Transferdagboek 23/04: Balotelli, Kanté, Mahrez en Neymar

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 23/04: Balotelli, Kanté, Mahrez en Neymar

Als het aan Thierry Henry ligt, versterkt Arsenal zich komende transferperiode met N'Golo Kanté. De 25-jarige middenvelder maakt dit seizoen veel indruk bij koploper Leicester City en zou volgens de oud-speler van de Noord-Londense club een geweldige aankoop zijn. 'Riyad Mahrez wordt ook met Arsenal in verband gebracht', stelt Henry tegenover Sky Sports. 'Het wordt dus sowieso een interessante zomer voor de fans, die weer naar volgend seizoen uit moeten kunnen kijken.' De afgelopen weken waren de fans erg kritisch. Arsène Wenger, al sinds 1996 manager van The Gunners, zou zijn langste tijd gehad hebben.

Manchester United zou zich graag aanvallend willen versterken. Alexandre Lacazette is in beeld, meldt L'Equipe. De 24-jarige spits van Olympique Lyon zou zo'n dertig miljoen euro moeten kosten. Eigenlijk hoopt manager Louis van Gaal op een veel grotere aankoop, weet The Sun. United zou zijn pijlen hebben gericht op Neymar, die volgens de tabloid ontevreden is over zijn huidige contract met Barcelona. Om de Braziliaan naar Old Trafford te halen zou de Engelse club ver willen gaan, maar de kans lijkt klein dat de Catalanen Neymar willen laten gaan.

De kans is groot dat Mario Balotelli de Premier League spoedig definitief achter zich laat, melden verschillende Italiaanse media. De 25-jarige spits wordt op dit moment door Liverpool verhuurd aan AC Milan, maar zou als wisselgeld kunnen dienen om Lazio-regisseur Lucas Biglia naar Anfield te halen. De dertigjarige middenvelder wordt door Liverpool-manager Jürgen Klopp als ideale versterking gezien. Maar er is ook belangstelling van Internazionale, dat naar verluidt 25 miljoen euro voor hem over heeft.

Onder anderen Didier Drogba, Steven Gerrard, Nigel de Jong, Frank Lampard, Andrea Pirlo en David Villa maakten al de overstap naar de Major League Soccer en mogelijk speelt ook Iker Casillas spoedig in de Verenigde Staten. Lino di Cuollo, de vice-president van de Amerikaanse profcompetitie, bekende dat er gesprekken gaande zijn met de doelman van FC Porto. 'Ik weet niet of hij gaat komen. Dat moeten we afwachten. Voor een keeper is de MLS toch altijd een moeilijkere situatie. De clubs willen voor die positie vaak minder geld betalen. Maar Casillas zal ongetwijfeld een grote trekpleister worden voor de MLS.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.