Transferdagboek 20/04: Totti, Mertens, Hummels en Mahrez

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 20/04: Totti, Mertens, Hummels en Mahrez

Francesco Totti zou AS Roma in de zomer na 23 seizoenen wel eens kunnen verlaten. De 39-jarige Italiaan heeft geen goede relatie met trainer Luciano Spalletti en beschikt over een aflopend contract in Rome. Claudio Ranieri schat de kwaliteiten van de Italiaanse maestro wel op waarde en hoopt hem naar Leicester City te halen, weet Sky Sports. Ranieri zou het eerste contact met Totti al gelegd hebben, maar de succescoach heeft ook concurrentie uit Amerika, waar New York Cosmos op de handtekening van de Roma-legende jaagt.

Barcelona is al jaren op zoek naar een centrale verdediger die de concurrentie aan kan gaan met Gerard Piqué en Javier Mascherano. In die zoektocht is de club volgens AS nu uitgekomen bij Borussia Dortmund-sterkhouder Mats Hummels. De 27-jarige verdediger beschikt over een contract tot 2017, waardoor Dortmund eventueel zou openstaan voor een transfer komende zomer. Ariedo Braida, sportief directeur van Barcelona, zou al meerdere keren naar Duitsland zijn gereisd om Hummels, die bij meer topclubs genoemd wordt, te bekijken.

Dries Mertens speelt dit seizoen tweede viool bij Napoli. Onder meer Liverpool en Internazionale staan klaar om de oud-speler van AGOVV, FC Utrecht en PSV uitkomst te bieden. De 28-jarige Belg bewees dinsdagavond in het treffen met Bologna (6-0) zijn waarde door een hattrick te maken voor de nummer twee van Italië. Tuttomercato meldt nu dat Napoli en Mertens in gesprek zijn over een nieuw contract tot 2020.

Ousmane Dembélé maakte dit seizoen twaalf doelpunten en gaf vijf assists voor Stade Rennes in de Ligue 1.
Ousmane Dembélé maakte dit seizoen twaalf doelpunten en gaf vijf assists voor Stade Rennes in de Ligue 1.

Bild pakt woensdag uit met het nieuws dat Borussia Dortmund het Franse supertalent Ousmane Dembélé (foto) binnen heeft. De achttienjarige Fransman maakt dit seizoen met twaalf doelpunten en vijf assists in de competitie indruk bij Stade Rennes. Dortmund zou zo'n vijf miljoen euro over hebben voor Dembélé. Zijn zaakwaarnemer zou in Franse media overigens ontkend hebben dat er een akkoord is met de Duitse nummer twee.

Arsenal heeft zijn zinnen gezet op Riyad Mahrez. De Algerijn van Leicester City dartelt dit seizoen door de Premier League en is door de spelersvakbond genomineerd voor de Speler van het Jaar-award. Arsenal-manager Arsène Wenger heeft genoeg gezien, weet The Sun. De Fransman zou zelfs Theo Walcott willen gebruiken in een eventuele deal voor de frêle creatieveling.

Woensdag werd bekend dat Celtic na de zomer niet doorgaat met manager Ronny Deila. De speculaties over zijn opvolging zijn vervolgens direct losgebarsten. Volgens The Mirror is David Moyes favoriet om aan de slag te gaan bij de Schotse kampioen. Ook Neil Lennon, die tussen 2010 en 2014 ook al trainer was van The Bhoys, zit op het vinkentouw. 'Als ik de kans krijg om terug te keren, dan ben ik absoluut geïnteresseerd', deed Lennon tegenover Sky Sports vast een open sollicitatie.

Maurizio Sarri lijkt op zijn beurt juist langer bij zijn huidige club Napoli te blijven. De verbintenis van de 57-jarige trainer loopt na dit seizoen af, maar Italiaanse media schrijven dat een contractverlenging slechts een formaliteit is. In een overleg dat na de laatste competitiewedstrijd plaatsvindt, moeten de laatste plooien met Sarri worden gladgestreken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.