Transferdagboek 25/04: Hazard, Hummels, Leno en Totti

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 25/04: Hazard, Hummels, Leno en Totti

Het opmerkelijkste transfernieuws komt deze maandag uit Duitsland. Volgens Bild heeft Mats Hummels een contractvoorstel van Bayern München in beraad. De club die de 27-jarige verdediger in 2009 voor nog geen vijf miljoen euro aan Borussia Dortmund verkocht, heeft nu dertig miljoen over voor de aanvoerder van BVB. Dat moet eieren voor zijn geld kiezen, omdat Hummels' contract nog maar een jaar doorloopt. Net als in München kan de Duitse international ook in Dortmund tien miljoen euro per jaar verdienen. Alleen de premies zijn bij Bayern aantrekkelijker.

Volgens Tuttosport is VfL Wolfsburg een van de clubs die achter Manolo Gabbiadini aanzit. De 24-jarige Italiaan is bij Napoli de tweede man achter topscorer Gonzalo Higuaín. Daar willen behalve Wolfsburg ook Internazionale en Tottenham Hotspur gebruik van maken. Vooral Inter-trainer Roberto Mancini zou gecharmeerd zijn van Gabbiadini, die waarschijnlijk 25 miljoen euro moet kosten. Inter wil die transfer bekostigen door in ruil voor de international verdediger Juan Jesus aan te bieden en de teleurstellende huurling Adem Ljajic te laten terugkeren naar AS Roma.

De situatie van Francesco Totti is bij Roma ook minder rooskleurig dan voorheen. De 39-jarige icoon is weliswaar nog steeds geliefd bij de aanhang, maar trainer Luciano Spalletti ziet het een stuk minder zitten in de Italiaanse Nummer 10. Het gerucht ging daarom dat Claudio Ranieri, tussen 2009 en 2011 nog trainer van Totti in Rome, hem naar Leicester City wilde halen. Onzin, zegt de Italiaanse manager. 'Zou Totti naar Leicester kunnen komen? Dat is alleen maar speculatie. Totti is Roma en Roma is Totti. Totti is en zal altijd erg bruikbaar zijn voor Roma.'

Datzelfde geldt wat Guus Hiddink betreft min of meer voor Eden Hazard. De Belgische dribbelaar moet volgens de interim-manager van Chelsea blijven waar hij is: op Stamford Bridge. De mindere vorm van de 25-jarige technicus, die afgelopen zaterdag pas zijn eerste twee competitiegoals maakte, zorgde voor veel speculatie. Nergens voor nodig, zo zei Hiddink. 'Het is belangrijk dat hij hier blijft. En ik weet dat hij het erg naar zijn heeft bij Chelsea. Hij is erg belangrijk. Als hij fit is, zal hij volgend seizoen weer heel erg belangrijk zijn', luidde de steunbetuiging van de 69-jarige Varssevelder.

Als Hazard in Londen blijft, krijgt hij mogelijk te maken met Bernd Leno. Bild schrijft dat Tottenham intensieve gesprekken heeft gevoerd met Bayer Leverkusen om de 24-jarige doelman naar White Hart Lane te halen. Leno, die voor een gelimiteerde afkoopsom van achttien miljoen euro mag vertrekken, zou vóór zaterdag een besluit moeten nemen. Het is volgens sportchef Rudi Völler nog geen uitgemaakte zaak dat de Duitser gaat concurreren met Hugo Lloris en Michel Vorm. 'We doen er alles aan om te zorgen dat Bernd blijft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.