Transferdagboek 27/05: Mané, Manolas, Mascherano, Morata

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 27/05: Mané, Manolas, Mascherano, Morata

Javier Mascherano werd deze week gelinkt aan een transfer naar Juventus, waarmee hij het al eens zou zijn over een contract. De Argentijnse stofzuiger van Barcelona noemt het slechts een gerucht. 'Er moet veel gebeuren, wil ik Barcelona verlaten', zegt Mascherano in gesprek met Marca. 'De berichten over mijn vertrek zijn slechts een gerucht, ook al ik wil ik mezelf nergens op vastpinnen. Ik zou liever vaker op mijn natuurlijke positie spelen, maar de verdediging is wel waar ik belangrijk ben geworden voor Barcelona.'

De vooruitzichten van een basisplaats op het middenveld van Juventus zouden Mascherano wellicht toch tot een vertrek uit Camp Nou kunnen bewegen. De kans dat hij in Turijn nog ploeggenoot wordt van Álvaro Morata, lijkt steeds kleiner te worden. Nu zou zijn zaakwaarnemer met Paris Saint-Germain hebben gesproken. Volgens L'Equipe ziet PSG zijn kans schoon nu Zlatan Ibrahimovic een vacature op de spitspositie achterlaat en Juventus afwacht of Real Madrid de terugkoopoptie van dertig miljoen euro daadwerkelijk activeert, om de Spaanse spits daarna te verkopen.

De toekomst van Yaya Touré is ook nog steeds ongewis. Door de komst van Pep Guardiola leek de Ivoriaanse middenvelder zijn langste tijd bij Manchester City wel te hebben gehad, maar de inmiddels 33-jarige Touré staat volgens The Guardian nu toch open voor een langer verblijf. De Premier League wil hij in ieder nog niet verlaten. Dat is een streep door de rekening voor Inter-trainer Roberto Mancini en de Chinese clubs Shanghai SIPG en Jiangsu Suning, die de ex-speler van Barcelona contracten ter waarde van veertig miljoen euro zouden hebben aangeboden.

Wie haalt José Mourinho als kersvers manager van Manchester United naar Old Trafford? Bij The Daily Star denken ze het antwoord te weten. Kostas Manolas en Alessandro Florenzi staan hoog op het verlanglijstje. Het AS Roma-duo was al langer in beeld bij The Mancunians, maar de club heeft Mourinho nu toestemming gevraagd om tot actie over te gaan. De Griek Manolas (24) moet de concurrentiestrijd met Daley Blind aangaan voor een plaats in het hart van de defensie, terwijl Florenzi Mourinho meer opties moet geven voor de positie van rechtsback. De 25-jarige Italiaan kan ook op het middenveld uit de voeten.

Liverpool heeft zijn oog laten vallen op Sadio Mané. Nu het aantrekken van Bayern München-spelmaker Mario Götze onwaarschijnlijk lijkt, heeft manager Jürgen Klopp zijn pijlen gericht op de aanvaller van Southampton. Volgens The Guardian kost de 24-jarige Senegalees meer dan 27 miljoen euro, het bedrag waarvoor Liverpool Götze naar Anfield hoopte te halen. Een geruststelling voor Ronald Koeman: Mané heeft nog een contract tot medio 2018 bij The Saints.

Een ex-Ajacied staat op het punt Seattle Sounders te versterken. Argentijnse media melden dat Nicolás Lodeiro op weg is naar de club die uitkomt in de Major League Soccer. De 27-jarige Uruguayaan speelt momenteel bij Boca Juniors.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.