Transferdagboek 17/05: Dybala, Sané en Zaza

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 17/05: Dybala, Sané en Zaza

Hoewel eerst nog een EK wacht voor de nieuwe Chelsea-manager Antonio Conte zou de huidige bondscoach van Italië op de achtergrond al druk bezig zijn met versterkingen voor de Londenaren. Op Radja Nainggolan hoeft hij niet meer te rekenen. De 28-jarige Belg, die veertig miljoen euro zou moeten kosten, heeft dat luid en duidelijk laten weten in gesprek met Il Tempo. 'Ik wil hier zeker blijven en dat weet de club ook heel goed.' Overigens liet de Belg zich ook uit over zijn ploeggenoot Miralem Pjanic, die onder meer met Juventus in verband gebracht wordt. 'Als hij gaat, dan praat ik nooit meer met hem', aldus Nainggolan, die er in alle haast aan toevoegde dat dat een grapje was.

Conte zou ondertussen ook al aan de bel getrokken hebben bij zijn  oude club Juventus. Volgens Tuttosport is de coach immers enthousiast over Simone Zaza, die lang niet altijd eerste keus is bij De Oude Dame. Ook Crystal Palace zou zeer gecharmeerd zijn van Zaza, die afgelopen seizoen acht keer scoorde in 25 officiële duels en zo'n 25 miljoen euro moet kosten. De spits bemoeit zich nog niet met de transferperikelen. Hij wil immers eerst naar het EK, met Conte als bondscoach…

Real Madrid is er niet vies van om de selectie zo nu en dan eens goed op te schudden met een grote naam. In de Spaanse pers is een opvallende kandidaat genoemd, Paulo Dybala. De Argentijn heeft zich afgelopen seizoen met 19 goals in 34 duels voor Juventus bewezen op het hoogste niveau, hoewel hij pas 22 jaar oud is. De Argentijn, die in het verleden al eens genoemd werd bij Barcelona, heeft evenwel al meerdere keren laten weten dat hij het prima naar zijn zin heeft bij Juventus.

De ex-aanvaller van Palermo gaat er misschien anders over denken als hij het eventuele salaris verneemt: tien miljoen per jaar. Overigens is dan ook nog de medewerking van Juventus, waar de Argentijn vastligt tot medio 2020, nodig. Niet voor niets wordt er immers al gesproken van een prijskaartje van tachtig miljoen euro.

Dan over naar Pep Guardiola, die Manchester City vanaf volgend seizoen weer aan successen moet gaan helpen. De bevlogen tacticus zou in Duitsland, waar hij met Bayern München regeerde, onder de indruk zijn geraakt van Leroy Sané, het kroonjuweel van Schalke 04. Die club zou zo'n vijftig miljoen euro voor de twintigjarige aanvallende middenvelder willen ontvangen. Volgens The Mirror staan onder anderen ook Paul Pogba (Juventus) en Thiago, met wie Guardiola bij Barcelona én Bayern samenwerkte, op het lijstje van The Citizens.

Tot slot nog even naar Manchester United. The Telegraph meldt immers dat David De Gea niet wil blijven als manager Louis van Gaal blijft. Real Madrid, dat afgelopen zomer al aan de Spaanse doelman trok maar de transfer zag afketsen doordat de benodigde papieren te laat werden verstuurd, houdt de ontwikkelingen in Manchester nadrukkelijk in de gaten. De Koninklijke ziet de goalie immers nog altijd als aanwinst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.