Transferdagboek 06/05: Hummels, Mustafi en Ben Arfa

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 06/05: Hummels, Mustafi en Ben Arfa

Aflevering 177 in de Mats Hummels-soap: de Duitser leek lang dicht bij een terugkeer naar Bayern München, maar volgens Kicker ligt er nu een sterk verbeterde verbintenis voor hem klaar bij Borussia Dortmund. Zijn huidige werkgever wil hem namelijk absoluut niet kwijt en hoopt hem met een flinke som geld te verleiden tot een langer verblijf, naar verluidt tot medio 2021.

Toch lijkt Borussia Dortmund stiekem al bezig met de opvolging van Hummels. Super Deporte weet dat Die Schwarzgelben interesse hebben getoond in Shkodran Mustafi. De verdediger van Valencia moet het gat opvullen dat Hummels zou achterlaten als hij alsnog voor een Beiers avontuur kiest. Mustafi (ex-Sampdoria en voormalig jeugdspeler van Hamburger SV en Everton) zou ook in de belangstelling staan van Juventus.

Valencia lijkt met het geld dat de club hoopt te verdienen aan het vertrek van Mustafi een grote vis binnen te halen: William Carvalho. De komst van de 24-jarige defensieve middenvelder van Sporting Lissabon, die ook in het centrum van de verdediging uit de voeten kan, gaat Los Che een slordige 45 miljoen euro kosten. Dat bedrag heeft de Portugees international namelijk als afkoopsom in zijn contract op laten nemen, toen hij in februari zijn krabbel zette onder een nieuwe verbintenis tot medio 2020.

Hatem Ben Arfa (29) is bij Nice bezig aan een uitstekend seizoen en dat blijft ook in Barcelona niet onopgemerkt.
Hatem Ben Arfa (29) is bij Nice bezig aan een uitstekend seizoen en dat blijft ook in Barcelona niet onopgemerkt.

Hatem Ben Arfa is volgens verschillende Franse media in gesprek met Barcelona. De Catalanen zouden de sierlijke aanvaller van Nice komende zomer graag toevoegen aan de nu al gevreesde aanval. De 29-jarige ex-speler van onder meer Hull City en Newcastle United, dit seizoen goed voor liefst zeventien treffers in de Ligue 1, is in het bezit van een aflopend contract.

Mateo Kovacic moet AC Milan komend seizoen op huurbasis komen versterken. Dat is volgens Corriere dello Sport de uitkomst van een constructief gesprek tussen vice-voorzitter Adriano Galliani en Florentino Pérez, de president van Real Madrid, rondom het Champions League-duel met Manchester City van afgelopen woensdag. De 22-jarige Kroaat is in Spanje nog in het bezit van een tot medio 2021 doorlopend contract en lijkt een grote belofte, maar de ex-speler van Dinamo Zagreb en Internazionale is er dit seizoen nog niet in geslaagd een vaste waarde te worden in de basisformatie van trainer Zinedine Zidane. Een verhuurperiode zou daarom uitkomst moeten bieden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.