Transferdagboek 04/05: Pjanic, Pogba, Ter Stegen, Varane

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 04/05: Pjanic, Pogba, Ter Stegen, Varane

Nu Pep Guardiola dinsdag met Bayern München voor het derde jaar op rij strandde in de halve finale van de Champions League, schrijven diverse kranten woensdag al over de plannen van zijn opvolger Carlo Ancelotti. Eerder kwam al naar buiten dat Miralem Pjanic op het verlanglijstje van de Italiaanse trainer staat. De Beierse krant TZ zegt te weten dat er al bijna een akkoord is met de Bosnische spelmaker van AS Roma, die een gelimiteerde afkoopsom van 38 miljoen euro in zijn nog tot 2018 lopende contract zou hebben staan.

Een ander transferdoelwit van Ancelotti is volgens Le Parisien Real Madrid-verdediger Raphaël Varane. De 23-jarige Fransman moet de laatste weken weer op de bank plaatsnemen bij de gratie van Pepe en Sergio Ramos en kent Ancelotti nog van vorig seizoen. Varane geldt nog altijd als een groot talent en Bayern zou daarom bereid zijn veertig miljoen euro te betalen voor de rappe verdediger. De vraag is wat er dan met de plannen gebeurt om Mats Hummels over te nemen van Borussia Dortmund. De Duitse defensieleider moet dertig miljoen kosten en met Jérôme Boateng loopt er achterin al een andere patron in München.

Een bedrag van tientallen miljoen zouden clubs ook moeten ophoesten voor Aymeric Laporte. De Baskische verdediger staat volgens de regionale televisie op het punt naar Manchester City te vertrekken, waar Guardiola deze zomer het stokje overneemt van Manuel Pellegrini. De talentvolle Laporte heeft op sociale media echter bestreden dat hij weg wil. Zijn club Athletic de Bilbao zou daarmee overigens alleen akkoord gaan als de contractueel vastgelegde transfersom van vijftig miljoen euro op tafel komt. City heeft al meermalen bewezen daar niet voor terug te deinzen.

Alleen in de Champions League en de bekertoernooien keepen vindt Marc-André ter Stegen niet genoeg. Wordt hij daarom de opvolger van Joe Hart bij Manchester City?
Alleen in de Champions League en de bekertoernooien keepen vindt Marc-André ter Stegen niet genoeg. Wordt hij daarom de opvolger van Joe Hart bij Manchester City?

Guardiola zou ook voor een nieuwe doelman zoeken in Spanje en daarbij zijn uitgekomen in het voor hem bekende Barcelona. Daar wil Marc-André ter Stegen immers vertrekken wegens gebrek aan speeltijd achter Claudio Bravo, eerste keus in de Primera División. Het betekent volgens Liverpool Echo een streep door de rekening van Jürgen Klopp, die zijn landgenoot graag onder de lat zou zien staan bij Liverpool. Als Guardiola besluit Ter Stegen naar Manchester te halen, zou Klopp vervolgens Joe Hart willen verlossen van zijn reserverol om zo eindelijk af te zijn van de vaak niet foutloze Belgische keeper Simon Mignolet.

Claudio Ranieri heeft bij Leicester City in de persoon van Kasper Schmeichel al een betrouwbare doelman. De Italiaanse manager wil volgens La Gazzetta dello Sport wel defensieve versterking voor komend seizoen, nu de titel binnen is en Leicester komend seizoen Champions League speelt. Ranieri zou Kostas Manolas willen losweken bij AS Roma. De Griekse verdediger kent de kampioenenmaker nog van hun tijd bij de nationale ploeg, waar Ranieri met onder meer twee nederlagen tegen de Faeröer een stuk minder succesvol was. Opmerkelijk genoeg was Manolas ook in beeld bij Chelsea.

Daar zou Antonio Conte de Griek graag willen toevoegen aan de niet bijster betrouwbare defensie van de uittredend kampioen. Maar wellicht dat de voormalige trainer van Juventus het geld dat hij had gereserveerd voor de Griek nu nodig heeft om Paul Pogba te verleiden hem achterna te reizen naar Londen. Conte zou 120 miljoen euro van zijn totale budget van 200 miljoen willen gebruiken om Pogba los te weken bij Juventus. De 23-jarige middenvelder staat echter ook nog steeds op het lijstje van City, Barcelona en Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.