Transferdagboek 05/05: Solanke, Matic, Eriksen en Zlatan

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 05/05: Solanke, Matic, Eriksen en Zlatan

Dominic Solanke en Chelsea liggen volgens Engelse media op ramkoers. De aan Vitesse verhuurde aanvaller zou namelijk een flinke salarisverhoging eisen en de Londense club is niet bereid aan zijn wensen te voldoen. The Times meldt nu dat Chelsea de achttienjarige jeugdinternational volgend seizoen dreigt terug te zetten naar het hoogste jeugdelftal, indien hij zijn eisen niet bijstelt.

Nog meer Chelsea-transfernieuws. Engelse boulevardkranten melden namelijk dat Nemanja Matic de club gaat verlaten. Er zou namelijk sprake zijn van een transfer naar Juventus, dat 25 miljoen wil betalen voor de voormalige middenvelder van Vitesse.

Internazionale lijkt rond met een nieuwe linksback. Italiaanse media schrijven al weken over de mogelijke komst van Caner Erkin van Fenerbahçe en volgens zijn zaakwaarnemer Batur Altiparmak zijn de onderhandelingen opgestart. 'Dit weekend gaan we met Inter rond de tafel.' De 27-jarige Erkin is in de zomer transfervrij, want zijn contract loopt bijna af.

Waar ligt de toekomst van Zlatan Ibrahimovic? Het is een vraag die internationale media blijft bezighouden. De speculatie heeft een nieuwe wending genomen nu zijn zaakwaarnemer Mino Raiola in een interview met het Italiaanse tijdschrift GQ heeft onthuld dat een rentree bij AC Milan nog altijd een mogelijkheid is. Het contract van Ibrahimovic (34) bij Paris Saint-Germain loopt na dit seizoen af.

Christian Eriksen kan zijn contract bij Tottenham Hotspur verlengen. De huidige verbintenis van de Deen loopt tot medio 2018, maar om hem uit de greep van financieel daadkrachtigere clubs te houden wil Spurs dat contract verlengen én opwaarderen. Met een salaris van rond de honderdduizend euro per week zou Eriksen een van de topverdieners in de selectie van Spurs kunnen worden, weet The Daily Mail.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.