Menno Geelen tijdelijk algemeen directeur van Ajax

Reacties

Menno Geelen zal de komende periode als algemeen directeur van Ajax fungeren. De 42-jarige commercieel directeur van de Amsterdammers is op voorspraak van raad van commissarissen en bestuursraad naar voren geschoven om de vacante positie in te vullen.

Menno Geelen tijdelijk algemeen directeur van Ajax

Na het plotselinge vertrek van Alex Kroes, die inmiddels als technisch directeur werkzaam is in Amsterdam, moest de clubleiding weer op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Er werd al spoedig een beroep gedaan op Geelen, die zeer succesvol is als commercieel directeur van de club.

Net als vorig jaar, toen Geelen na het vertrek van Edwin van der Sar werd benaderd, geeft hij er de voorkeur aan om het niet op vaste basis te doen. Destijds gaf hij aan dat een algemeen directeur van Ajax met een actief verleden in de voetballerij zijn voorkeur geniet, om zodoende te kunnen sparren met de technische beleidsbepalers binnen de clubleiding. Die mening heeft Geelen nog altijd, waardoor zijn insteek ook blijft om na zijn interim-periode terug te keren in de rol van commercieel directeur.

Door de tijdelijke oplossing verschaft Ajax zichzelf de nodige tijd om een goede zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur vorm te geven, wetende dat deze beleidsbepaler door Geelen ook adequaat kan worden ingewerkt.

Reacties Van Praag en Geelen
De Amsterdammers hebben de bestuurlijke verschuiving inmiddels bevestigd. 'Ik ben blij dat Menno dit wil doen', zegt Michael van Praag. 'Hij is een prima directeur die zowel intern als extern draagvlak heeft en dat zelf heeft afgedwongen door de goede en succesvolle manier waarop hij zijn werk voor Ajax al jarenlang doet. Daarnaast is het goed voor Ajax dat Alex vol energie aan de slag is gegaan in zijn nieuwe rol. Wij hebben voor de maanden die voor ons liggen veel vertrouwen in het directieteam dat er nu staat.'

Geelen noemt het belangrijk dat Ajax organisatorisch weer op orde is en dat de bestuurlijk rust terugkeert. 'De voortgang van het werk op voetbalvlak heeft nu de hoogste prioriteit. Alex Kroes en Marijn Beuker moeten samen met de mensen om hen heen vol door kunnen. Mijn taak is onder meer om ervoor om te zorgen dat zij zich hier op kunnen richten en dat tegelijkertijd ook alle andere afdelingen en collega’s optimaal kunnen functioneren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.