Transferdagboek 29/04: Candreva, Isco, Pellegrini, Sanches

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek om 18.00 uur een bloemlezing.

Transferdagboek 29/04: Candreva, Isco, Pellegrini, Sanches

De duizelingwekkende bedragen vliegen ons weer om de oren deze vrijdag. Uiteraard spelen de koopgrage Chinese clubs daarin een rol. Zo zou Javier Mascherano volgens Mundo Deportivo een aanbod van vijftig miljoen euro hebben afgewezen, omdat hij nog niet klaar is bij Barcelona. The Mirror schrijft dat Willian bij Guanghzou Evergrande zijn weeksalaris van 150 duizend euro kan verdubbelen. Chelsea-manager Guus Hiddink riep eigenaar Roman Abramovich op de Braziliaan voor de club te behouden. 'Hij kan een sleutelspeler worden.'

Een dergelijke rol heeft de nieuwe manager Antonio Conte ook in gedachten voor Antonio Rüdiger. En dat komt AS Roma goed uit. De in financiële problemen verkerende Italianen willen volgens Sport1 de optie tot koop van negen miljoen euro op de van VfB Stuttgart gehuurde lverdediger ichten, om hem vervolgens met winst door te verkopen. En omdat Conte zo gecharmeerd is van de 23-jarige Duitser wil Chelsea wel meewerken aan die plannen. Het zou zomaar eens 25 miljoen euro kunnen opleveren voor de nummer drie van de Serie A.

Volgens The Daily Mail is Renato Sanches al minstens het dubbele waard. De Britse sensatiekrant schrijft dat Manchester United het met Benfica eens is geworden over de transfer van het Portugese toptalent. Aan de oorspronkelijke vraagprijs van 77 miljoen euro heeft de club van manager Louis van Gaal niet voldaan, toch zou er nog zeker zestig miljoen richting Lissabon gaan voor de achttienjarige middenvelder. AS Monaco verdiende afgelopen zomer nog vijftig miljoen euro aan het vertrek van de twee jaar oudere Anthony Martial naar Old Trafford en krijgt er mogelijk nog dertig miljoen bij.

Renato Sanches zou het volgende toptalent zijn waarvoor Manchester United grof geld wil betalen.
Renato Sanches zou het volgende toptalent zijn waarvoor Manchester United grof geld wil betalen.

Manchester is na dit seizoen niet langer de thuishaven van Manuel Pellegrini, zoveel is inmiddels wel bekend. Maar waar de Chileense oefenmeester zijn trainersloopbaan vervolgt, is nog niet duidelijk. La Gazzetta dello Sport stelt dat AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi hem wil binnenhalen als definitieve opvolger van de ontslagen Sinisa Mihajlovic. Ook voormalig bondscoach Marcelo Lippi komt voor in de plannen van Berlusconi. De man die Italië in 2006 naar de wereldtitel leidde, zou zich moeten buigen over het transferbeleid.

Elders in Milaan zijn ze al druk bezig met de aanwinsten van komende zomer. Internazionale heeft volgens datzelfde La Gazzetta dello Sport zijn pijlen gericht op vleugelspits Antonio Candreva. De 29-jarige Italiaan zal Lazio na vier seizoenen waarschijnlijk gaan verlaten. De Romeinen zouden in ruil daarvoor verdediger Andrea Ranocchia kunnen krijgen of een transferbedrag van twintig miljoen euro. Er is alleen één probleempje: voormalig Inter-speler Diego Simeone is ook gecharmeerd van Candreva en Atlético zou in staat zijn financieel meer in de weegschaal te leggen.

Juventus is juist nog altijd op zoek naar de Trequartista die trainer Massimilano Allegri al zo lang bovenaan zijn verlanglijstje heeft staan. De Turijnse krant Tuttosport weet dat Isco de voorkeur heeft van De Oude Dame. De Spaanse technicus verpietert bij Real Madrid bovendien op de bank. Henrikh Mkhitaryan was niet zo lang geleden ook nog in beeld bij de kampioen van Italië, maar kan volgens The Mirror nu ook op interesse rekenen van Arsenal en Chelsea. En dus zou Borussia Dortmund na Mats Hummels nog een sterkhouder kunnen kwijtraken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.