Transferdagboek 03/05: Leicester City laat niemand gaan

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing, dit keer volledig gewijd aan kersvers kampioen Leicester City.

Transferdagboek 03/05: Leicester City laat niemand gaan

The Day After het kampioenschap van Leicester City is een van de belangrijkste vragen: houden The Foxes hun succesploeg bij elkaar, of kiezen de uitblinkers voor het grote geld? Vice-voorzitter Aiyawatt Srivaddhanaprabha, zoon van eigenaar Vichai, stelde op een Thais tv-station dat niemand weggaat. 'We zijn geen club die spelers verkoopt om er rijker van te worden. Alle spelers willen blijven en kijken hoever ze kunnen komen. Ik kan dus bevestigen dat we alle belangrijke spelers behouden.'

Een van de namen die Srivaddhanaprabha junior daarbij noemde, was Jamie Vardy. De 29-jarige spits tekende in februari nog een nieuw contract tot medio 2019 met een verbeterd weeksalaris van circa 100 duizend euro. Bij Chelsea en Manchester United, clubs die in verband werden gebracht met de Engels international, kan de clubtopscorer ongetwijfeld meer verdienen. Maar die clubs zullen dan wel de hoofdprijs moeten betalen voor een aanvaller die weliswaar 22 keer heeft gescoord, maar begin 2017 de dertig aantikt.

Riyad Mahrez is waarschijnlijk een veel aantrekkelijkere optie voor de internationale grootmachten. Ook de 25-jarige Algerijn heeft nog een contract voor drie seizoenen, dat Leicester gezien zijn huidige prestaties maar al te graag wil opwaarderen. Mahrez kan naar verluidt een van de grootverdieners worden met een weeksalaris van 95 duizend euro. Als we Spaanse media mogen geloven zitten Barcelona en Real Madrid echter achter hem aan. Dat zou Leicester zomaar een bedrag van vijftig miljoen euro kunnen opleveren.

De topclubs staan ook in de rij voor N'Golo Kanté. De kans dat de 25-jarige Fransman vertrekt is nóg iets groter. In zijn huidige verbintenis, die ook tot 2019 loopt, zou een gelimiteerde transfersom van 25 miljoen euro zijn opgenomen. Dat weten Arsenal en Paris Saint-Germain waarschijnlijk ook. Volgens L'Equipe heeft PSG in maart al contact opgenomen met de onvermoeibare middenvelder, die dit seizoen zelf nog zei niet weg te willen. Ook Kanté kan spoedig een contractvoorstel van de kampioen tegemoet zien, zodat ook hij meegaat naar de Champions League.

Kasper Schmeichel was de vierde speler die Aiyawatt Srivaddhanaprabha bij naam noemde. De 29-jarige zoon van Peter Schmeichel is met de titel al uit de schaduw van zijn vader getreden en kan mogelijk meer roem vergaren als hij valt voor de avances van Barcelona. De Catalanen zouden de Deense doelman op het oog hebben als vervanger van Marc-André ter Stegen, die wegens gebrek aan speeltijd wil vertrekken. Schmeichel ligt nog voor twee jaar vast en zou zomaar nog twintig miljoen euro kunnen opbrengen.

Maar als het aan manager Claudio Ranieri ligt, vertrekt er helemaal niemand uit het King Power Stadium. 'We willen blijven bouwen', zei Ranieri, die zelf ook een nieuw contract kan tekenen, tegen Sky Sports. 'Toen ik hier kwam was het idee achter het project om geleidelijk door te groeien naar de Europa League en langzaamaan voor de Champions League te strijden. Hier hadden we geen rekening mee gehouden, maar het fundament is erg solide. We willen niemand verkopen en zullen het team proberen te versterken met spelers met dezelfde mentaliteit. Iedereen die komt, moet weten dat we vooral erg hard werken.'

Volgens Engelse media heeft Leicester daarvoor ook alle mogelijkheden. Door het behalen van de titel en het ticket voor de Champions League zal de omzet met om en nabij de 150 miljoen euro stijgen. Dat is drie keer zoveel als de totale transferuitgaven van dit seizoen, toen The Foxes in totaal vijftig miljoen euro uitgaven met Shinji Okazaki (elf miljoen) en Kanté (negen miljoen) als duurste aankopen. En het is 300 keer zoveel als Leicester in januari 2014 voor Mahrez neertelde: een half miljoen. Tweeënhalf jaar later is de Speler van het Jaar het honderdvoudige waard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.