Transferdagboek 01/05: Higuaín, Hummels, Mahrez, Ranieri

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 01/05: Higuaín, Hummels, Mahrez, Ranieri

Het bekendmaken van de vertrekwens van Mats Hummels heeft veel losgemaakt in Duitsland. De verdediger van Borussia Dortmund bestreed zaterdagavond echter dat hij zichzelf heeft aangeboden bij Bayern München, zoals in Duitse media is geschreven. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge geeft de beoogde aanwinst gelijk. 'Uli Hoeness heeft het verkeerd begrepen', zei Rummenigge bij Sky. 'Bayern heeft al bij Hummels op de deur geklopt, niet andersom. Hummels is niet naar ons gekomen. Wij hebben hem gevraagd of hij zich een overstap zou kunnen voorstellen.'

We weten inmiddels dat dit het geval is. Het heeft ook gevolgen voor de toekomst van enkele andere verdedigers in München. Medhi Benatia ziet de bui al hangen. 'Bayern houdt zich bezig met Hummels. Ik heb geen enkel probleem de club te verlaten', zei de Marokkaanse verdediger bij FOX Sports. Een terugkeer naar de Serie A ligt voor de hand. Juventus zou interesse hebben. Zelf heeft Benatia vooral oog voor een oude liefde: AS Roma. 'Iedereen weet dat Rome voor mij een bijzondere plek is. Ik heb daar bijzondere momenten beleefd en veel mensen in mijn hart gesloten.'

De kans is aanwezig dat Benatia zich bij een eventuele terugkeer níét druk hoeft te maken om de dadendrang van Gonzalo Higuaín. Volgens The Daily Mirror heeft Manchester United zijn pijlen gericht op de Argentijnse topscorer van de Serie A en bereidt het een bod voor van iets minder dan negentig miljoen euro. Louis van Gaal zou Higuaín maandag in het duel met AS Roma persoonlijk hebben gescout. Het is bekend dat voorzitter Aurelio De Laurentiis zijn aanvalsleider niet kwijt wil. In het verleden zei hij al dat zelfs honderd miljoen niet genoeg is.

Over de toekomst van Dries Mertens werd onlangs ook twijfel gezaaid, toen er in België quotes van de linksbuiten opdoken dat hij na dit seizoen zou vertrekken als zijn contract niet zou worden verlengd. Volgens Napoli gaat het om oude uitspraken van de 28-jarige ex-speler van FC Utrecht en PSV. La Gazzetta dello Sport weet dat Mertens een contractvoorstel tegemoet kan zien. Zijn verbintenis zou met twee jaar worden verlengd tot medio 2020. Clubs die in het verleden belangstelling hadden, zoals Internazionale, kunnen het dus wel vergeten.

Leicester City heeft vergelijkbare plannen met Riyad Mahrez, al loopt zijn contract nog drie jaar door. De Algerijnse revelatie van de koploper van Engeland kan volgens The Telegraph een lucratieve verbintenis ondertekenen, die hem met een weeksalaris van 75 duizend pond (95 duizend euro) een van de grootverdieners zou maken. The Foxes willen ervoor zorgen dat ook manager Claudio Ranieri van de partij is tijdens het Champions League-debuut. De Italiaanse oefenmeester heeft nog een contract tot 2018, maar kan nu twee keer zoveel gaan verdienen: drie miljoen per jaar.

Leicester zou volgens de zondag-editie van de Britse krant ook graag N'Golo Kanté behouden, maar dat wordt mogelijk een lastig verhaal. De 25-jarige middenvelder zou een gelimiteerde afkoopsom van twintig miljoen pond (25 miljoen euro) in zijn contract hebben staan en in de belangstelling staan van Arsenal, Juventus en Paris Saint-Germain. The Sun schrijft dat Leicester William Carvalho op het oog heeft als eventuele vervanger. De Portugese middenvelder heeft zich bij Sporting Lissabon in de kijker gespeeld van de Europese top.

De toekomst van Manuel Pellegrini zou ondanks zijn naderende vertrek bij Manchester City ook in Engeland liggen. De Chileense manager wordt zondag opnieuw in verband gebracht met AC Milan, maar wil volgens The Daily Mail in de Premier League blijven werken. Pellegrini zou al diverse toenaderingen van de hand hebben gewezen in afwachting van de vacatures die vrij gaan komen. Zo staan de posities van Arsène Wenger en Roberto Martínez bij respectievelijk Arsenal en Everton onder druk. Ook Watford, waar nu Quique Sánchez Flores manager is, heeft interesse.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.