Transferdagboek 08/05: Bolasie, Icardi, Pellè en Sturridge

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 08/05: Bolasie, Icardi, Pellè en Sturridge

Als we sensatiekrant The Sun mogen geloven, wordt er steeds meer duidelijk over de transferplannen van Leicester City. Manager Claudio Ranieri zou zijn selectie willen verbreden met Yannick Bolasie en Troy Deeney. Zowel de snelle vleugelspits van Crystal Palace als de aanvalsleider en aanvoerder van Watford moet zo'n 25 miljoen euro kosten. Het wordt nog wel een karwei om de twee te overtuigen van een transfer naar Leicester. Bolasie (26) heeft zijn zinnen eigenlijk gezet op een overgang naar een traditionele topclub, terwijl Deeney (27) niet per se weg hoeft bij Watford.

Voor de defensie zou Ranieri op zoek zijn naar extra body. Kamil Glik maakt bij Torino indruk met zijn uitstekende tackles en kopkracht. De Poolse mandekker zou daarom uitstekend passen in de Premier League en zeker bij Leicester. Volgens Poolse media moet de 28-jarige international, die met Polen naar het EK gaat, de concurrentiestrijd aangaan met Wes Morgan en Robert Huth. Het contract van de captain van Torino loopt wel nog door tot 2020. Bovendien zouden ook Tottenham Hotspur en diverse clubs uit Spanje en Duitsland zo'n tien tot vijftien miljoen euro voor hem overhebben.

Het zijn bedragen waarmee AS Roma niet akkoord gaat als het om de verkoop van Antonio Rüdiger gaat. De nummer drie van Italië heeft een optie tot koop van negen miljoen euro bij de van VfB Stuttgart gehuurde verdediger, maar is volgens Italiaanse media van plan hem na dit seizoen alweer door te verkopen. Chelsea heeft door de naderende komst van manager Antonio Conte interesse, maar Liverpool zou zich nu ook melden in de strijd om de 23-jarige Duitser. Manager Jürgen Klopp wil bijna twintig miljoen euro betalen voor zijn landgenoot.

Zou Graziano Pellè dankzij Antonio Conte de nieuwe spits van Chelsea worden?
Zou Graziano Pellè dankzij Antonio Conte de nieuwe spits van Chelsea worden?

Conte heeft volgens The Sun ook zijn pijlen gericht op Graziano Pellè. Tot nu wees alles erop dat de dertigjarige spits van Southampton na dit seizoen wel eens in de Serie A zou kunnen gaan spelen. Omdat Pellè bij de nationale ploeg een vaste waarde is onder het bewind van Conte – nu nog de bondscoach van Italië – kan hij mogelijk toch in de Premier League blijven als speler van Chelsea. De ex-speler van Feyenoord zou circa tien miljoen euro moeten kosten, ongeveer evenveel als The Saints bijna twee jaar terug voor hem betaalden.

Dat is bij lange na niet genoeg om Daniel Sturridge los te weken bij Liverpool. Manager Arsène Wenger zou er volgens The Daily Mirror niet voor terugdeinzen de 26-jarige spits aan te trekken als nieuwe aanvalsleider van Arsenal. De blessuregevoelige maar desondanks wel trefzekere Sturridge is minstens veertig miljoen euro waard, maar dat heeft Wenger er wel voor over om met een écht goede spits eindelijk eens een serieuze gooi de toen naar de titel. Met Danny Welbeck en Olivier Giroud gaat dat in de ogen van de bekritiseerde Fransman niet lukken.

West Ham United wil met het oog op het nieuwe seizoen, waarin het mogelijk ook in Europa uitkomt, een aansprekende naam in de voorhoede. Eerder dook al de naam van Zlatan Ibrahimovic op, nu worden The Hammers gelinkt aan Mauro Icardi. De salariseisen van de clubtopscorer van Inter zouden voor de Londenaren geen probleem zijn. Dat alles in tegenstelling tot Arsenal, dat juist zou vinden dat de Argentijn te veel wil verdienen. Maar de kans dat Inter helemaal niet wil meewerken aan een transfer van de 23-jarige spits, is waarschijnlijk nog het grootst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.