Transferdagboek 10/05: Torres, Terry, Tiago en Lapadula

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 10/05: Torres, Terry, Tiago en Lapadula

De supporters in Vicente Calderón kunnen nog wat langer genieten van publiekslieveling Fernando Torres. Volgens AS heeft Atlético Madrid El Niño een tweejarig contract aangeboden. De 32-jarige Spanjaard wordt momenteel nog gehuurd van AC Milan, maar zijn huidige verbintenis loopt komende zomer af. De spits scoort sinds februari weer vlotjes. Het lijken de acht goals in de laatste dertien competitiewedstrijden te zijn die Atlético over de streep hebben getrokken.

Ook Tiago Mendes blijft mogelijk langer actief aan de oever van de Manzanares. De 35-jarige Portugees kan zijn contract met Los Colchoneros met één jaar verlengen. De Portugese middenvelder is momenteel nog herstellende van een beenbreuk. Voor zijn blessure was de routinier een vaste waarde in de hoofdmacht van de Madrilenen.

John Terry laat Stamford Bridge mogelijk komende zomer toch niet achter zich. De 35-jarige mandekker hoopt nog een paar jaar bij Chelsea te spelen, zo laat hij nog eens weten op het clubkanaal van Brøndby. Terry is goed bevriend met Brøndby-voorzitter Jan Bech Andersen.  'Ik hoop nog een paar jaar te voetballen, het liefst bij Chelsea. Chelsea is al sinds jongs af aan mijn club.' Het is afwachten of de wens van de Engelsman in vervulling gaat. Zijn contract met de Londense club loopt komende zomer af en het is de vraag of de nieuwe manager Antonio Conte Terry bij de selectie wil houden.

John Terry heeft zijn laatste wedstrijd voor Chelsea mogelijk al gespeeld. De mandekker kreeg zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Sunderland rood en is zo geschorst voor de ontmoetingen met Liverpool en Leicester City.
John Terry heeft zijn laatste wedstrijd voor Chelsea mogelijk al gespeeld. De mandekker kreeg zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Sunderland rood en is zo geschorst voor de ontmoetingen met Liverpool en Leicester City.

Wie de opvolger van Conte wordt bij de nationale ploeg van Italië is nog altijd onbekend. Nog drie trainers zijn in de race voor het bondscoachschap van Italië, zo schrijft La Gazzetta dello Sport. Het gaat tussen Vincenzo Montella, Giampiero Ventura en Gianni De Biasi. Laatstgenoemde is bondscoach van Albanië, terwijl Montella (Sampdoria) en Ventura (Torino) werkzaam zijn in de Serie A. De beslissing valt volgens de Italiaanse krant op 21 mei.

Leicester City heeft de landstitel in de Premier League mede te danken aan creatief inkopen en geeft die werkwijze gewoon een vervolg. Zo hebben The Foxes hun oog laten vallen op Pescara-spits Gianluca Lapadula, die dit seizoen in de Serie B 24 keer scoorde. 'We zoeken ook in Italië naar nieuwe spelers. Lapadula is erg goed. We volgen hem al een tijd', aldus manager Claudio Ranieri tegen La Gazzetta dello Sport.' De 26-jarige Lapadula speelde in de jeugd voor Juventus en is geboren in Turijn.

Borussia Dortmund is sterspeler Mats Hummels kwijtgeraakt aan Bayern München en zoekt dus naar een vervanger. Ömer Toprak moet de man worden die Hummels deels doet vergeten in Dortmund. De 27-jarige Turk staat momenteel nog onder contract bij Bayer Leverkusen. In het huidige contract van de centrumverdediger staat een ontsnappingsclausule van twaalf miljoen euro, denkt Kicker te weten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.