Transferdagboek 07/05: Alexis, Kane, Laporte en Özil

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 07/05: Alexis, Kane, Laporte en Özil

Eerder dit seizoen maakte Reece Oxford op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de Premier League en sindsdien zit de hele Engelse top achter de belofte van West Ham United aan. Het Manchester United van manager Louis van Gaal zou op dit moment de beste papieren hebben. Al hebben Arsenal en Manchester City de hoop ook nog niet opgegeven, meldt The Sun.

The Hammers hebben stadgenoot Tottenham Hotspur laten weten dat Cheikhou Kouyaté niet te koop is. De 26-jarige Senegalees kwam twee jaar geleden over van Anderlecht en maakte veel indruk dit seizoen. Toen de Spurs zich bij West Ham meldden, was het antwoord duidelijk volgens The Daily Mirror. Kouyaté mag alleen weg als hij geruild wordt tegen Harry Kane.

We blijven in Londen, waar Arsenal bezig is aan een teleurstellend seizoen. De ploeg van manager Arsène Wenger staat derde in de Premier League en moet Leicester City en Tottenham Hotspur boven zich dulden. Dit jaar hadden The Gunners kampioen kunnen en misschien wel moeten worden. Alexis Sánchez is nu zo teleurgesteld, weet The Daily Telegraph, dat hij een vertrek wil forceren. Juventus zou de Chileen graag willen inlijven.

Gelukkig is er ook nog goed nieuws voor de Arsenal-fans, want Mesut Özil heeft laten weten de club trouw te blijven. Eerder werd de Duitser, die dit seizoen goed was voor liefst achttien assists in de Premier League, in verband gebracht met een vertrek uit Noord-Londen. 'Ik heb het naar mijn zin hier en heb nog een doorlopend contract. Ik ben verder helemaal niet bezig met de toekomst', aldus Özil tegenover Surface.

Edson Braafheid, Wesley Hoedt, Ricardo Kishna en Stefan de Vrij staan komend seizoen mogelijk onder leiding van Cesare Prandelli. De voormalige bondscoach van Italië is favoriet om de nieuwe trainer van Lazio te worden, meldt Il Tempo. Al twijfelen de Romeinen nog wel, want interim-trainer Simone Inzaghi maakt ook een uitstekende indruk.

Ernesto Valverde heeft goede hoop dat Aymeric Laporte ook volgend seizoen nog speelt voor Athletic de Bilbao. De 21-jarige verdediger wordt in verband gebracht met Manchester City, waar zijn grote bewonderaar Pep Guardiola de nieuwe trainer is. Zelf liet de Fransman deze week al weten dat van een akkoord nog geen sprake is. Valverde maakt zich er niet druk om. 'Twee jaar geleden zou hij naar Barcelona vertrekken, daarna was het weer Real Madrid. Uiteindelijk speelt hij nog altijd hier en ik hoop dat dat zo lang mogelijk zo blijft.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.