Transferdagboek 12/05: Iniesta, Xhaka en Mkhitaryan

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 12/05: Iniesta, Xhaka en Mkhitaryan

De aanbieding zal ongetwijfeld zeer aanlokkelijk zijn geweest. Maar geld is blijkbaar niet alles voor Andrès Iniesta, zo weet El Mundo Deportivo. Volgens de Spaanse krant heeft de aanvoerder van Barcelona namelijk het aanbod om zijn carrière te vervolgen in China afgeslagen. De middenvelder (32) heeft zijn blik gericht op het WK in Rusland in 2018. En een transfer naar het Verre Oosten past niet in dat plan.

Een andere oudgediende zit juist verlegen om een nieuwe uitdaging. Voor Kevin Kuranyi (34) is zijn teleurstellende jaar bij 1899 Hoffenheim geen reden om zijn carrière te beëindigen. 'Ik wil laten zien dat ik het nog kan. We moeten maar kijken of er een club komt die bij me past, in de Bundesliga of in het buitenland', zegt de oud-international tegen het Duitse persbureau DPA.

Arsenal gooit in de zoektoch naar versterkingen wat lijntjes uit in Duitsland. Zo heeft de Londense club volgens Rheinische Post een bod van 43 miljoen euro neergelegd bij Borussia Mönchengladbach. Het beoogde doel is Granit Xhaka, die zelf graag nog voor het EK duidelijkheid wil over zijn toekomst.  

Arsenal, dat volgens de Daily Mirror in Álvaro Morata (Juventus) een adequate vervanger ziet voor de geblesseerde Danny Welbeck, heeft ook belangstelling voor Henrikh Mkhitaryan van Borussia Dortmund. Manager Arsène Wenger wil zich volgens The Sun daarmee ook indekken voor het aanstaande verlies van Alexis Sánchez, die kan rekenen op groeiende interesse van Juventus en Bayern München.

De belangstelling uit Londen kan Mkhitaryan goed gebruiken om de druk op Borussia Dortmund op te voeren. De onderhandelingen over een nieuw contract – zijn huidige verbintenis loopt tot medio 2017 – hebben nog niet geleid tot een akkoord. De eis van zijn zaakwaarnemer Mino Raiola een gelimiteerde afkoopsom op te nemen in de nieuwe verbintenis zou de reden zijn voor de patstelling.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.