Transferdagboek 09/05: Ben Arfa, Mahrez, Stones en Xhaka

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 09/05: Ben Arfa, Mahrez, Stones en Xhaka

Barcelona zou dicht bij een akkoord zijn met Hatem Ben Arfa. De 29-jarige Fransman zou zondag zelfs al in Catalonië zijn geweest om de transfer af te ronden. Dat meldden diverse Franse media althans, maar Ben Arfa heeft een einde gemaakt aan die geruchten. Op de website van zijn club Olympique Nice liet hij weten dat er van al die berichten niets waar is. 'In tegenstelling tot wat er geschreven wordt verblijf ik gewoon in Nice. Ik ben ook honderd procent gefocust op een goede afloop van dit seizoen met Nice.'

Borussia Mönchengladbach heeft goede hoop dat het Granit Xhaka kan behouden. De 23-jarige middenvelder staat naar verluidt in de belangstelling van Arsenal. 'We zullen ervoor knokken om hem hier te houden', aldus technisch directeur Max Eberl tegen Kicker. 'Maar er zijn altijd grotere clubs, die meedoen om prijzen en meer zekerheid bieden op Champions League-deelname.' Mocht het toch tot een transfer komen, dan zou Gladbach liefst 44 miljoen euro willen ontvangen voor Xhaka.

Hij werd dit seizoen kampioen met Leicester City en werd ook verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland. Logisch dus dat Riyad Mahrez een gewilde speler is. Maar de 25-jarige Algerijn hoeft niet per se weg, meldt The Daily Star. Arsenal, Barcelona en Paris St-Germain zouden liefst vijftig miljoen euro over hebben voor Mahrez, die dit seizoen in de Premier League goed was voor liefst zeventien doelpunten en elf assists. Mogelijk gaat hij dus gewoon de Champions League in met The Foxes.

AC Milan beleeft een teleurstellend seizoen, terwijl de ambities erg groot zijn. Marcello Lippi wordt genoemd als nieuwe trainer, maar er speelt helemaal niets volgens de voormalige bondscoach van Italië. 'Er wordt al een tijd over gesproken, maar er speelt echt helemaal niets.' Op dit moment is Cristian Brocchi interim-trainer na het ontslag van Sinisa Mihajlovic, maar de kans is klein dat Milan met hem verder gaat. Lippi was niet eerder werkzaam voor de Rossoneri.

Al meer dan een jaar wordt John Stones genoemd als mogelijke versterking voor Chelsea, maar Everton wilde de 21-jarige verdediger maar niet laten gaan. Mogelijk komt daar verandering in, meldt The Daily Express. De club uit Liverpool zou na dit seizoen afscheid willen nemen van de achtvoudig international van Engeland. Dan moet er echter wel zestig miljoen euro betaald worden voor Stones. Chelsea zou vooralsnog niet verder willen gaan dan vijftig miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.