Transferdagboek 13/05: Ibra en degenen in zijn schaduw

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 13/05: Ibra en degenen in zijn schaduw

Zlatan Ibrahimovic maakte vrijdag aan alle discussie een eind: hij verlaat Paris Saint-Germain. De club wilde de Eiffeltoren niet vervangen door een standbeeld van de Zweedse goaltjesdief - het was de enige actie die hem nog in Parijs kon houden - waardoor Ibracadabra nu op zoek gaat naar een nieuwe club. Manchester United zou hem graag in willen lijven, dat was al langer bekend, maar nu komt daar een nog wat opmerkelijkere naam bij.

Volgens ESPN is LA Galaxy in de markt voor de 34-jarige cultfiguur die afscheid nam van PSG met de woorden: 'Ik kwam als een koning, ik vertrok als een legende'. Het medium meldt zelfs al dat de Amerikaanse MLS-club in onderhandeling is met de ex-aanvaller van Malmö FF, Ajax, Barcelona, Juventus, Internazionale en AC Milan. Hij zou de volgende grote naam moeten worden bij de club uit Los Angelos, waar Robbie Keane, Giovani dos Santos, Steven Gerrard en Nigel de Jong al actief zijn.

Mocht het echt van een transfer naar de Verenigde Staten komen voor Ibrahimovic, moet niet alleen PSG maar ook Manchester United op zoek naar een andere speler voor de voorhoede. Álvaro Morata is een van de gegadigden bij The Red Devils, weet The Guardian. Juventus zou zo'n vijftig miljoen euro willen vangen voor de Spaanse spits, die ook in de belangstelling zou staan van Arsenal, Chelsea, Liverpool én Paris Saint-Germain. Die club zou hem willen halen als de vervanger van, jawel, Ibrahimovic.

Ook Real Madrid is in de markt zijn voor Morata, weet Calciomercato. De Koninklijke zou het kind van de club terug willen halen en de aanvalsleider zou zelf ook open staan voor een terugkeer naar Estadio Santiago Bernabéu. Maar een overstap naar Manchester lijkt de voorkeur te hebben. Niet vanwege het team, het stadion, de omgeving, het trainingsveld of het klassieke rood-wit-zwarte-tenue, maar vanwege José Mourinho. De Portugees stelde eerder deze week dat hij 'op 30 juni' een contract wil tekenen en de Engelse media verwachten nog steeds dat hij bij United zal tekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.