Transferdagboek 11/05: Lucas, Götze, Alaba en Ronaldo

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 11/05: Lucas, Götze, Alaba en Ronaldo

Stilstand is achteruitgang, dat weten ze ook bij Premier League-kampioen Leicester City. The Foxes jagen op een versterking en hebben hun pijlen gericht op Lucas Pérez, zo schrijft The Guardian. De 27-jarige aanvaller staat onder contract bij Deportivo La Coruña. De laatbloeier scoorde dit seizoen voor de club uit zijn geboortestad zeventien keer in de Primera División. Hij moet samen met Leicester-goalgetter Jamie Vardy een ontembaar spitsenduo gaan vormen.

Gaan we Cristiano Ronaldo dan toch zien in het shirt van Paris Saint-Germain? Volgens Le Parisien heeft de Franse club een akkoord bereikt met Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van de Real Madrid-ster. Als Ronaldo besluit Madrid achter zich te laten, dan vertrekt hij naar PSG. Dat zijn de partijen overeengekomen.

Carlo Ancelotti, de opvolger van Pep Guardiola, kan volgend seizoen bij Bayern München mogelijk niet beschikken over David Alaba. El Mundo Deportivo denkt te weten dat de 23-jarige Oostenrijker ver wil gaan voor een overstap naar Barcelona. Er is wel één voorwaarde: Alaba wil in Camp Nou op het middenveld spelen. De concurrentie voor een plaats op het middenveld bij Bayern is toegenomen na de komst van Renato Sanches, die voor 35 miljoen euro werd overgenomen van Benfica.

Meer over Bayern: het Duitse Sport1 schrijft dat Mario Götze van Ancelotti al telefonisch te horen heeft gekregen dat hij niet in de plannen van de Italiaan voorkomt. Het is de vraag of Götze geduldig op zijn kans blijft wachten. De voormalige sterspeler van Borussia Dortmund kwam dit seizoen in de Bundesliga slechts dertien keer in actie voor de landskampioen. Eerder meldden Duitse en Engelse media al dat Jürgen Klopp zijn landgenoot, met wie hij bij Dortmund samenwerkte, graag naar Liverpool wil halen.

Tuttosport meldt dat Internazionale vier opties heeft als Samir Handanovic vertrekt. De geruchten over de toekomst van de 31-jarige doelman nemen namelijk toe. Handanovic zou azen op een transfer naar een club die Champions League-voetbal speelt. Mocht het tot een vertrek komen, dan zijn Salvatore Sirigu (Paris Saint-Germain), Mattia Perin (Genoa),  Neto (Juventus) en Steve Mandanda  (Olympique Marseille) de mogelijke opvolgers.

La Gazzetta dello Sport denkt dat het tot een weerzien tussen Antonio Conte en Kwadwo Asamoah komt. Conte wil de Ghanees van Juventus in de komende transferperiode graag naar Stamford Bridge halen. Eerder werkten de twee samen in Turijn. Het is de vraag wat Juventus wil hebben voor de 27-jarige linkspoot. Chelsea wil twintig tot 25 miljoen euro betalen voor de middenvelder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.