Transferdagboek 14/05: Martial, Janmaat en James

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 14/05: Martial, Janmaat en James

Vijftig miljoen euro, dat via bonussen kan oplopen tot tachtig miljoen euro. Dat is wat Manchester United in de zomer van 2015 neertelde om Anthony Martial over te nemen van AS Monaco. De aanvaller kan na een prima debuutseizoen echter alweer vertrekken uit Engeland. Volgens L'Équipe wil Paris Saint-Germain de dribbelaar namelijk terughalen naar de Ligue 1.

Arsenal, Manchester United en Manchester City zitten allemaal achter de komst van James Rodríguez aan. De aanvallende middenvelder is ontevreden bij Real Madrid en ziet een vertrek naar verluidt wel zitten. Toch zal het niet tot een transfer komen, want volgens AS heeft Real aan het management van James laten weten dat de Colombiaan niet te koop is.

Wat meer succes lijkt Arsenal te hebben in de jacht op Granit Xhaka. De 23-jarige Zwitser van Borussia Mönchengladbach staat bovenaan het lijstje van manager Arsène Wenger en ziet een verhuizing naar Londen zelf ook helemaal zitten. Xhaka wil dan ook dat de transfer nog voor de start van het EK wordt afgerond, schrijft The Daily Star.

In totaal heeft Wenger te horen gekregen dat hij voor een kleine zeventig miljoen euro aan spelers mag kopen komende zomer, meldt The Evening Standard. Voor Engelse begrippen een bescheiden bedrag, maar als de Fransman meer geld wil uitgeven zal hij eerst enkele spelers van Arsenal moeten verkopen.

Ondertussen lijkt Daryl Janmaat de eerste Nederlander te worden die het gedegradeerde Newcastle United zal verlaten. De rechtsback is volgens The Newcastle Chronicle aangeboden aan meerdere clubs en de Italiaanse topclubs Juventus, Napoli en Internazionale hebben positief gereageerd. Van concrete belangstelling is echter nog geen sprake.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.