Transferdagboek 15/05: Alexis, Mourinho en Van der Wiel

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 15/05: Alexis, Mourinho en Van der Wiel

Manchester City staat volgend seizoen onder leiding van Pep Guardiola en de manager is van plan te gaan shoppen in Noord-Londen, meldt de Sunday Mirror. Alexis Sánchez, met wie hij eerder samenwerkte bij Barcelona, en Jack Wilshere van Arsenal staan naar verluidt in de belangstelling van The Citizens, terwijl Guardiola bij Tottenham Hotspur Danny Rose zou willen wegplukken.

Arsenal wil komende transferperiode graag een nieuwe verdediger aantrekken en Ashley Williams is in beeld de defensie van Arsenal te versterken. De 32-jarige mandekker speelt al sinds 2007 voor Swansea City, waarmee hij vanuit de League One opklom naar de Premier League. De club uit Wales wil Williams graag behouden en vraagt dan ook liefst 25 miljoen euro voor hem.

De kans is groot dat Álvaro Morata vertrekt bij Juventus. Real Madrid kan de 23-jarige spits voor dertig miljoen euro terughalen, maar Manchester United wil de Spanjaard ook graag inlijven. De Engelse topclub heeft liefst vijftig miljoen euro over voor Morata, die dit seizoen zeven keer scoorde in de Serie A.

De toekomst van Gregory van der Wiel zou weleens in Italië kunnen liggen, stelt BuzzSport. Internazionale, Juventus én AC Milan zouden bij zaakwaarnemer Mino Raiola hebben geïnformeerd naar de rechtsback, die een aflopende verbintenis heeft met Paris Saint-Germain. Eerder dit weekend werd ook Daryl Janmaat al in verband gebracht met een transfer naar Internazionale, Juventus en Napoli.

Everton is op zoek naar een nieuwe manager en verschillende grote namen worden in verband gebracht met de vacature op Goodison Park. Zo zou de club José Mourinho benaderd hebben, meldt de Sunday Times. En Rafa Benítez, die eerder zes jaar werkte voor rivaal Liverpool, heeft volgens de Observer aangegeven dat hij ook openstaat voor de trainersklus. De Sunday Express meldt dat de club inzet op Frank de Boer en anders David Moyes wil terughalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.