Transferdagboek 18/05: Lacazette, Payet, Lukaku en Carrick

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 18/05: Lacazette, Payet, Lukaku en Carrick

West Ham United heeft de smaak te pakken op de transfermarkt. Nadat eerder een bod op AFC Bournemouth-duo Matt Ritchie en Callum Wilson werd afgewezen, klopte West Ham bij Olympique Lyon aan voor Alexandre Lacazette. De Fransen hebben niet gehapt op het bod van ruim 39 miljoen euro, weet Sky Sports.  'We willen onze intenties duidelijk maken. We zullen deze zomer tussen de veertig en 65 miljoen euro uitgeven aan nieuwe spelers', zei voorzitter David Sullivan eerder.

De ambitieuze Sullivan ziet zijn grote zomeraankoop van vorig seizoen wellicht vertrekken bij West Ham. Dimitri Payet staat namelijk hoog op het verlanglijstje van Real Madrid, dat na het EK in Frankrijk tot actie over wil gaan volgens het Franse Le 10 Sport. Payet, dit seizoen de smaakmaker bij The Hammers met negen goals en twaalf assists in de Premier League, moet James Rodríguez vervangen bij de Spaanse grootmacht. De Colombiaan lijkt over weinig krediet meer te kunnen beschikken in Madrid.

Romelu Lukaku is op weg naar de uitgang op Goodison Park. Althans dat doet zijn vader vermoeden. Roger Lukaku gaat in gesprek met het Belgische Humo in op de toekomst van zijn zoon. 'Everton vraagt zo'n 83 miljoen voor hem, maar ik denk dat de transfer nog voor het EK afgerond kan worden.' Lukaku senior denkt dat de kans klein is dat de Everton-goalgetter naar Italië vertrekt, vanwege het verdedigende karakter van de Serie A. Lukaku scoorde dit seizoen in de Premier League achttien keer voor middenmoter Everton.

Engelse media denken het na dinsdagavond zeker te weten: Michael Carrick vertrekt deze zomer bij Manchester United. De middenvelder, wiens contract afloopt, liep voorafgaand aan de competitiewedstrijd tegen AFC Bournemouth met zijn kinderen het veld op. Rio Ferdinand en Patrice Evra namen eerder hun kinderen mee als mascottes bij hun laatste duel op Old Trafford voor The Red Devils. De inmiddels 34-jarige Engelsman speelt al sinds 2006 voor United.

Napoli heeft de strijd om de handtekening van Gianluca Lapadula gewonnen, schrijft Tuttomercatoweb. Ook Tottenham Hotspur en Leicester City zouden in de race zijn voor de spits van Pescara, maar de goalgetter blijft hoogst waarschijnlijk in eigen land. Pescara ontvangt tien miljoen euro voor de 26-jarige spits, die als stand-in voor Serie A-topscorer Gonzalo Higuaín moet fungeren. Lapadula was dit seizoen op het tweede niveau goed voor 26 treffers in 39 optredens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.