Transferdagboek 16/05: Zlatan, Totti, Griezmann, Morata

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 16/05: Zlatan, Totti, Griezmann, Morata

Nu Zlatan Ibrahimovic bekend heeft gemaakt te zullen vertrekken bij Paris Saint-Germain, kan het speculeren over de toekomst van de 34-jarige Zweed beginnen. Zelf heeft Ibrahimovic tegenover BeIN Sports al gezegd dat hij weet waar hij heen gaat, maar hij wilde dat nog niet zeggen. Volgens La Gazzetta dello Sport gaan er in Zweden stemmen op dat de ex-Ajacied naar Napoli komt als topscorer Gonzalo Higuaín vertrekt. Ibracadabra zou gecharmeerd zijn van de Zuid-Italiaanse metropool, maar heeft hij meer opties: AC Milan, Manchester United of de Major League Soccer.

Amerika leek ook even de bestemming te worden van Francesco Totti, maar inmiddels is wel duidelijk dat de 39-jarige aanvaller gewoon nog een jaar in Rome kan blijven. 'De voorzitter en Francesco zijn met elkaar in gesprek', zei AS Roma-directeur Mauro Baldissoni in Italiaanse media. Trainer Luciano Spalletti was aanvankelijk niet zo'n fan van Totti, maar lijkt nu te beseffen dat hij niet om de clubicoon heen kan. 'Ik ben blij als Totti blij is. Als hij een contract wil tekenen, sta ik aan zijn kant. Ik zal hem mijn hand reiken en hem steunen.'

Die contractverlenging lijkt dus wel goed te komen. Hetzelfde geldt voor de gesprekken tussen Atlético Madrid en Antoine Griezmann. Na een succesvol seizoen vol treffers heeft de Franse schaduwspits de clubs voor het uitzoeken, maar hij hoeft helemaal niet weg. 'Ik heb het prima naar mijn zin bij Atlético. Ik ben dicht bij het tekenen van een nieuw contract', zei Griezmann tegen Canal +. De EK-ganger zou een verbeterd contract kunnen tekenen, ook al ligt hij nog vast tot 2020. Bovendien wil Atlético volgens AS zijn gelimiteerde transfersom verhogen tot honderd miljoen euro.

Afgaande op de geruchtenmolen kunnen Granit Xhaka (links) en Álvaro Morata (rechts) elkaars ploeggenoot worden bij Arsenal.
Afgaande op de geruchtenmolen kunnen Granit Xhaka (links) en Álvaro Morata (rechts) elkaars ploeggenoot worden bij Arsenal.

Elders in Madrid zullen de bestuurders van Real na de Champions League-finale in Milaan met de bazen van Juventus afspreken, zo schrijft Tuttosport. Onderwerp van gesprek is de terugkoopoptie op Álvaro Morata. De Koninklijke kan de 23-jarige spits voor dertig miljoen euro laten terugkeren naar Spanje. Niet om hem zelf te behouden, maar om hem voor nog meer geld te verkopen aan Arsenal of Manchester United. De Oude Dame wil daar een stokje voor steken door Real nog eens tien tot vijftien miljoen te bieden, om de Spanjaard in Turijn te houden.

Dat Arsenal in de zomer geld gaat uitgeven voor nieuwe spelers, heeft manager Arsène Wenger zondag duidelijk gemaakt na de laatste competitiewedstrijd. De Fransman zei dat hij drie aankopen wil doen. The Daily Star ging met die uitspraken aan de haal en denkt dat Granit Xhaka wel eens zou kunnen overkomen van Borussia Mönchengladbach. Behalve de Zwitserse middenvelder circuleren ook namen van mannen als N'Golo Kanté (Leicester City) en Henrikh Mkhitaryan (Borussia Dortmund), terwijl dus ook Morata op het lijstje van Wenger zou staan.

Barcelona is vooral op zoek naar verdedigers, als we het Catalaanse Sport tenminste mogen geloven. De kampioen van Spanje zou zich met Dortmund in de strijd willen mengen om Valencia-verdediger Shkodran Mustafi. En om de nummer twee van Duitsland te slim af te zijn, denken de Blaugranas een aantrekkelijk lokkertje te hebben. Marc Bartra zou in ruil voor de Duitse international naar Mestalla mogen gaan. Het zou voor Dortmund een volgende tegenvaller zijn. Met defensieleider Mats Hummels raakt BVB immers een belangrijke steunpilaar kwijt aan Bayern München.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.