Transferdagboek 19/05: Aubameyang, Balotelli en Morata

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 19/05: Aubameyang, Balotelli en Morata

Juventus lijkt zich op te moeten maken voor een vertrek van Álvaro Morata. Real Madrid kan de 23-jarige spits voor dertig miljoen euro terughalen, maar vanuit de Premier League is er ook veel belangstelling. Arsenal hoopt Manchester United voor te zijn en wil daarvoor zijn clubrecord breken, meldt de London Evening Standard. In de zomer van 2013 betaalde de Noord-Londense club nog vijftig miljoen euro voor Mesut Özil, maar voor Morata wil Arsenal nog meer betalen.

United heeft ook Pierre-Emerick Aubameyang op zijn verlanglijst staan, maar de 26-jarige aanvaller van Borussia Dortmund twijfelt. De aanpak van manager Louis van Gaal zou hem hebben afgeschrokken, meldt de Daily Mail. Eerder liep de Engelse topclub om die reden ook al Mats Hummels (Dortmund) en Renato Sanches (Benfica) mis. Zij vertrekken na dit seizoen naar respectievelijk Bayern München, terwijl ook Van Gaal interesse zou hebben gehad.

In tegenstelling tot zijn club Palermo kende Franco Vázquez een goed seizoen, maar de 27-jarige aanvallende middenvelder heeft besloten de club komende zomer te verlaten. De in Argentinië geboren international van Italië is niet van plan de Serie A te verlaten. 'Ik wil hier graag blijven, want ik ken de competitie inmiddels goed', aldus Vázquez, die sinds 2012 voor Palermo speelt. Eerder gaf Palermo-voorzitter Maurizio Zamparini nog aan dat hij verwachtte de speler aan een buitenlandse club te verkopen.

De toekomst van Mario Balotelli ligt mogelijk juist buiten de Serie A. De 25-jarige spits wordt dit seizoen door Liverpool verhuurd aan AC Milan, maar beide clubs zitten niet te wachten op een langer verblijft van het enfant terrible. Espanyol ziet de komst van Balotelli wel zitten, meldt RAC1. Maar de Catalanen willen geen transfersom betalen. Liverpool zou dus eerst het contract met de Italiaan moeten ontbinden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.