Transferdagboek 24/05: Banega, Gündogan en Töre

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 24/05: Banega, Gündogan en Töre

Na Mats Hummels (Bayern München) dreigt Borussia Dortmund nog een sterkhouder kwijt te raken. Bild meldt namelijk stellig dat de overgang van Ilkay Gündogan naar Manchester City een gedane zaak is. De 25-jarige middenvelder zou voor 26 miljoen euro plus bonussen de overstap maken naar The Citizens, waar hij de eerste versterking wordt van trainer Pep Guardiola. De technicus zou zelf al langer rond zijn met City.

Rond Éver Banega is een behoorlijke transfersoap aan het ontstaan. De Argentijn heeft dinsdag zijn vertrek bij Sevilla aangekondigd, terwijl de Europa League-winnaar juist in de veronderstelling is dat Banega nog een contract voor een jaar heeft. Dat verschil van inzicht is ontstaan door een betwiste clausule in het contract van de middenvelder. Sevilla claimt dat Banega nog een extra jaar vastligt doordat hij dit seizoen een vooraf bepaald aantal wedstrijden in de hoofdmacht gespeeld heeft. Banega ziet dat zelf anders en is al rond met Internazionale. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

West Ham United heeft zijn zinnen gezet op Besiktas-vleugelspits Gökhan Töre. Manager Slaven Bilic van de Londense club heeft in Turkije nog met de vleugelspits gewerkt en zint nu op een hereniging met de dribbelaar die afgelopen seizoen vier keer scoorde in 24 duels. Besiktas vraagt rond de vijftien miljoen euro voor de ex-speler van Rubin Kazan en Hamburger SV, die eerder in Engeland bij Chelsea onder contract stond.

Simone Inzaghi moet alweer wijken bij Lazio. De Romeinse club heeft volgens Italiaanse media in Cesare Prandelli een nieuwe trainer gevonden. De voormalige bondscoach van Italië is het met de Biancocelesti eens geworden over een contract voor twee jaar. Jorge Sampaoli was de eerste keus van Lazio, maar de club zag af van zijn komst vanwege zijn salariseisen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.