Transferdagboek 23/05: Ibrahimovic, Stones en Stones

Reacties

Transfergeruchten. Je verafschuwt ze of je smult ervan. Hoe dan ook, de transferperikelen zijn altijd voer voor discussie. Hoewel de transfermarkt pas op 1 juli weer open gaat, berichten de internationale media al weer volop over toekomstige overgangen. Dagelijks brengt Voetbal International in het Transferdagboek een bloemlezing.

Transferdagboek 23/05: Ibrahimovic, Stones en Stones

Nu het ontslag van Louis van Gaal een feit is en de aanstelling van José Mourinho slechts een kwestie van tijd lijkt, is het speculeren over de transferzomer van Manchester United losgebarsten. Hieronder een bloemlezing.

De naam van Zlatan Ibrahimovic blijft maar terugkomen in Engelse media. De Zweedse spits vertrekt transfervrij bij Paris Saint-Germain en zou op het punt staan naar Old Trafford te verkassen. Zijn ultieme doel, het winnen van de Champions League, kan hij daar in eerste instantie niet vervullen. Manchester United speelt komend seizoen immers in de Europa League.

Een andere naam die rondzingt in Engelse kranten is John Stones. Niet toevallig, want de centrale verdediger van Everton stond op het verlanglijstje van Chelsea toen Mourinho daar manager was. The Special One zou de Engelse international nu dus naar Old Trafford willen halen. Als alternatief wordt Marquinhos van Paris Saint-Germain genoemd, evenals Raphael Varane van Real Madrid.

Mourinho was de man die bij Chelsea afscheid nam van Juan Mata en de verwachting is dat hij dat bij United ook zal doen. Voor de rol van aanvallende middenvelder zou de Portugees volgens The Daily Mirror zijn zinnen hebben gezet op James Rodríguez. Bastian Schweinsteiger, die het afgelopen seizoen om de haverklap geblesseerd was, zou ook mogen vertrekken. In zijn plaats denkt Mourinho aan Nemanja Matic van Chelsea of João Mario van Sporting Lissabon.

Tot slot lijkt Ibrahimovic niet de enige aanvallende versterking van Mourinho's United te worden. Ook Pierre-Emerick Aubameyang prijkt namelijk op zijn verlanglijstje. De pijlsnelle spits scoorde afgelopen seizoen aan de lopende band bij Borussia Dortmund. The Daily Mail maakt ook melding van belangstelling voor Gonzalo Higuaín, de doelpuntenmachine van Napoli. Uit Italië wordt ook Juventus-spits Álvaro Morata genoemd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.